onze geschiedenis

De geschiedenis van de European Bartender School

De European Bartender School is ontstaan uit de Zweedse hotelindustrie. Ze werd gecreëerd door belangrijke professionals met de bedoeling om Zweedse klassezaken aan hoogopgeleid personeel te helpen. Onze belangrijkste specialiteit was het opleiden van zowel beginnende als ervaren bartenders in zeer korte tijd. Wij bieden een uniek opleidingsprogramma aan – de basis van ons onderwijs dat de branche langzaam maar zeker transformeert.

In 1999 ontwikkelde de European Bartender School de eerste onafhankelijke bartenderopleiding ter wereld, de eerste stap richting een enorm succesvol onderwijsprogramma voor bartenders. De European Bartender School groeide daarna uit tot industrieleider door een bartenderschool op te richten die zich focust op plezier, vriendschap en de opbouw van weerstand tegen de typische druk waarmee een bartender in een drukbezochte zaak te maken krijgt.

Aan de hand van studies, interviews met barmanagers en contacten met zaken in meer dan 40 landen wereldwijd, kan de European Bartender School haar toonaangevende bartenderprogramma blijven vernieuwen. In bijna 20 jaar tijd groeide EBS uit tot een internationaal onderwijs- en reisconcept.

Zaken met bartenders zoals hotels en resorts erkennen de kwaliteiten die EBS-studenten hen aanbieden en maken gretig gebruik van MatchStaff.com, de enige wervingssite ter wereld voor horecapersoneel wereldwijd. Als werkgevers verschillende personeelsleden kunnen werven die dezelfde opleiding gehad hebben, bespaart hen dat tijd en geld.

De European Bartender School slaagt er steeds opnieuw in om de verwachtingen van de studenten, de wervende zaken en natuurlijk de partners in onze branche te overtreffen.

EBS-tijdlijn

1999 De European Bartender School wordt in Zweden opgericht. Korte tijd later wordt Kos, Griekenland, aan EBS toegevoegd als zonbestemming. Hierdoor krijgen Zweedse studenten de mogelijkheid om in het buitenland te studeren. studenten de mogelijkheid hebben om in het buitenland te studeren.
2000 EBS opent een eerste bartenderschool in Stockholm.
2001 EBS breidt uit naar een tweede Zweedse stad, Götenburg.
2002 EBS opent een school in een derde Zweedse stad, Malmo. Omdat het bedrijf zo snel uitbreidt, worden de kantoren naar Malmo verplaatst.
2003 EBS zoekt opnieuw het buitenland op en opent een school in Oslo, Noorwegen.
2004 Met de snelle uitbreiding van EBS worden andere taalgebieden ook aantrekkelijk, in Londen wordt de eerste Engelse school geopend.
2007 Omwille van de toenemende interesse in EBS, wordt er een tweede zonbestemming geopend in Phuket, Thailand.
2009 Ook in Denemarken kunnen Deense en internationale studenten nu hun EBS-diploma behalen, dit dankzij de opening van een nieuwe school in Kopenhagen, Denemarken.
2010 EBS opent een school in Helsinki, Finland. 11 jaar nadat EBS zijn eerste bartenderschool opende, wordt de Finse school opgericht waardoor EBS officieel de grootste bartenderschool van Scandinavië wordt.
2011 Omdat Europeanen steeds vaker een jaartje naar het buitenland willen, opent EBS een school op een ander werelddeel, in Sydney in Australië.
2012 Ons groeiende bedrijf wordt uitgebreid met een nieuwe school in Barcelona en een eerste winterbestemming: EBS Bad Gastein in Oostenrijk. Korte tijd later richt EBS een school op in Dublin, een stad met een rijke geschiedenis aan sterke dranken en brouwerijen.
2013 EBS wil in het Verenigd Koninkrijk nog verder uitbreiden en opent een tweede bartenderschool in de stad Manchester, de onofficiële hoofdstad van het noorden. Tijdens datzelfde jaar wordt Nederland als bestemming toegevoegd, met een nieuwe school in het bruisende Amsterdam.
2014 EBS steekt de oceaan over en opent voor het eerst een school op Amerikaanse bodem, in New York. Op het einde van dat jaar verhuist EBS Amsterdam naar een groter gebouw om meer studenten te kunnen onderbrengen. Er worden ook bijkomende marketing- en verkoopkantoren geopend in Barcelona, Spanje.
2015 Met meer openingen in Sunny Beach, Milaan, Parijs en Berlijn, is 2015 ons meest ambitieuze jaar tot nu toe met verdere uitbreiding in Bulgarije, Italië, Frankrijk, Duitsland, het Caribisch gebied en niet te vergeten een tweede school in de VS in Las Vegas! Een ander uniek project is opgestart in Sydney, waar de EBS zijn eigen EBS hostel oprichtte voor de catering, die in de behoeften van onze studenten vóór, tijdens en na hun bartending cursus voorziet.
2016 EBS voegde samen met Barschool Academy. Een school die even oud is als EBS voegde zich bij onze familie. Hiermee opende EBS twee nieuwe scholen #EBSMiami en #EBSMallorca. EBS vestigt een nieuwe school in de Spaanse hoofdstad, Madrid! De nieuwe Madrid school is op tijd klaar voor de cocktail cultuur bom in de stad. Dit staat Spanjaarden en internationale mensen toe om helemaal te genieten van Madrids’s ongelofelijke eten, prachtige architectuur en ongeëvenaarde nachtleven. EBS opent nu een van haar grootste scholen in de Italiaanse hoofdstad Rome! #EBSRome geeft studenten de mogelijkheid om de rijke geschiedenis van de stad, het Italiaanse eten en het bruisende nachtleven te ontdekken. Daarnaast heeft #EBSRome ook een speciale barista kamer!