Tequila en Mezcal Expeditie

Een authentieke hands-on verkenningstocht van agave-velden en meerdere tequila- en mezcaldistilleerderijen.

Sluit je bij ons aan in Mexico voor het avontuur van je leven! Wij werken samen met Björn Kjellberg, één van Europa’s meest gerespecteerde tequila-maestro’s en een team van lokale producenten, experts, bartenders en agave-liefhebbers om jou de ultieme agave-expeditie te bieden. Ervaar een diepgaande, hands-on en meeslepende reis door de wereld van tequila, mezcal, agave en de rijke Mexicaanse cultuur.

Tequila, Jalisco

De 10-daagse expeditie begint in Jalisco, het hart van het land van tequila en de plek van zijn naamgenoot: de stad Tequila. Na kennismaking met je mede-ontdekkingsreizigers zul je zien hoe grote producenten zoals Sauza en kleinere zoals Don Fulano, elk stadium van hun productie op hebben gezet. Ga de blauwe agave-velden ontdekken en als de timing goed is dan kun je ook de oogst zien. Daarna volg je de agave bij het kook-, fermentatie-, distillatie- en rijpingsproces. Tot slot kun je het eindproduct proeven in de meest zuivere vorm.

Als je nog steeds dorst hebt (en dat gaat gebeuren), ga dan naar de bar La Capilla voor een drankje in de geboorteplaats van de Batanga. Het is een van de oudste bars in Tequila en de geest van de oprichter Don Javier is altijd aanwezig. De bar is door World‘s 50 Best Bars bekroond als Beste Bar in Latijns-Amerika en vertrouw ons maar, dat is dik verdiend!

Leer hoe de CRT (Consejo Regulador del Tequila) zorgen voor regelgeving en bescherming van de tequila. Leer meer over de uitdagingen en de toekomst voor de industrie van de mensen die dat beter weten dan wie dan ook.

Los Altos en Mascota, Jalisco

Ga de hooglanden van Jalisco in voor een bezoek aan merken als Olmeca, Cabeza en Calle 23 om zelf te zien hoe verschillend en hoe mooi ze zijn. Breng een dag en een nacht door in Mascota, Jalisco, door om de oude en inmiddels vergeten agave-drank Raicilla te leren kennen. Klein, rustiek en handgemaakt: een sterke drank met een eerlijk karakter. We doen geen beloften, maar je hebt misschien wel de kans om je eigen agave te oogsten. Alleen Mayahuel, de godin van de agave, bepaalt wanneer het tijd is om te oogsten en wij armzalige stervelingen kunnen slechts afwachten en hopen.

Oaxaca

Liefhebbers van mezcal en iedereen die graag de betreden paden achter zich laat voor een kijkje achter de schermen opgelet, wij hebben precies wat jullie zoeken! Bezoek familieproducenten van wilde agave mezcal in verrassend kleine en traditionele bedrijven. Dit zijn niet het soort tours waar de gemiddelde toerist zelfs ook maar informatie over kan krijgen. Björn heeft jarenlang tientallen reizen naar Mexico gemaakt om de contacten op te bouwen en om deze kleine familiebedrijven te ondersteunen. Neem een kijkje bij enkele uiterst traditionele productietechnieken en proef de drank in de meest verse en rauwe vorm; dit is buiten Mexico echt niet te krijgen.

Mexicaanse cultuur

In het echte Mexico draait alles om waar je gaat en met wie je spreekt; daar weten wij gelukkig alles van. Bezoek traditionele Pulquerias en Cantinas voor een authentieke ervaring en proef verse Pulque. Ervaar een van Mexico’s beroemdste tradities, Mexicaans worstelen, bij het Coliseo de Lucha Libre. Geniet van Mexicaanse warme chocolademelk in de schaduw van ’s werelds grootste boom, El Árbol del Tule.

Wat is inbegrepen in de expeditie?

We hebben geprobeerd om zo veel mogelijk aan te bieden, om het zo makkelijk en zo leuk mogelijk te maken voor jou en je mede-avonturiers. Zorg dat je in Guadalajara aankomt, en wij zorgen verder voor bijna alles, zoals:

  • Meerdere bezoeken en tours bij raicilla-, tequila- en mezcaldistilleerderijen in Jalisco en Oaxaca inbegrepen. Enkele voorbeelden: Olmeca, Cabeza en Calle 23 (Los Altos), Sauza, Fortaleza, Arette en Don Fulano (Tequila), La Venenosa (Mascota) en Bruxo (Oaxaca)
  • Accommodatie voor 11 nachten
  • Binnenlands vervoer, zoals minibussen en vluchten van/naar Oaxaca
  • Elke dag ontbijt en diner
  • Elke dag ervaren en deskundige begeleiding en exclusieve toegang tot alle producenten

Dingen om te onthouden

Seizoenen veranderen en 90-jarige bartenders nemen af en toe een dagje vrij, dus we moeten wellicht de planning af en toe aanpassen. Enkele van de hierboven beschreven evenementen zijn onder voorbehoud van weersomstandigheden, timing en beschikbaarheid. We kunnen niet elk afzonderlijk evenement garanderen, maar je kunt er zeker van zijn dat je meer leert dan 1 miljoen YouTube-video‘s bij elkaar en dat je een unieke ervaring met gelijkgestemde compadres zult hebben.

De expeditie heeft een beperkt aantal plekken en we zijn er zeker van dat ze snel gevuld zullen zijn. De gelukkige reizigers leren ongelooflijk veel, hebben authentieke ervaringen, ontdekken een fascinerende cultuur en zullen onvergetelijke herinneringen maken. Dit is een expeditie als geen ander, perfect voor iedereen met een liefde voor agave en een verlangen naar ontdekking.

3 redenen om nu te boeken

Wil je mee met een exclusieve expeditie naar Mexico om alles te ontdekken over tequila, mezcal en agave? Hier zijn drie redenen om nu onze Tequila en Mezcal Expeditie te boeken:

  1. Inzichten in de lokale productie die alleen onze expeditie je kan bieden
  2. Volg alle stappen van de agaveproductie: van de oogst tot het glas
  3. Proef allerlei soorten tequila en mezcal tijdens verschillende productiestadia
Boek Nu

Krijg toegang tot een gratis brochure

Zoek in de lijst, door het typen van jouw land, of schrijf jouw landcode om het land te selecteren

EBS CARE

EBS is de enige barschool ter wereld die zo’n hoge kwaliteit service en supporters team heeft die altijd voor je klaar staat. Jij hebt toegang tot dit supporters team voor, tijdens en na je cursus. Ontmoet vandaag nog de mensen die hier klaar staan om jouw leven te veranderen.

ONTMOET EBS CARE

WAAROM EBS

Er zijn veel redenen waarom EBS met kop en schouders uit steekt boven de andere barscholen maar de reden dat het zo bijzonder is komt omdat wij MatchStaff.com voor onze studenten hebben. MatchStaff.com is werelds grootste horeca banensite wat exclusief ontworpen is voor EBS afgestudeerde. Wij geloven dat jij de lifestyle verdient waarvoor je hebt gewerkt en wij verzekeren jou ervan dat wij ons 100% gaan inzetten om jou te helpen om dit doel te bereiken. Vind jouw reden WAAROM EBS de cursus voor jou is!

LEES MEER

EBS LIFE

Raak betrokken bij EBS Life, voordat je aan jouw cursus begint. Lees je alvast in met onze laatste blogs, school nieuws en trends uit de industrie. Geniet ervan!

EBS social network

Volg ons op een van deze social media kanalen om zo up-to-date te blijven over het bartending nieuws.