Scotch Whisky Expeditie

Een exclusieve kans om op het terrein van een wereldberoemde distilleerderij te wonen en whisky-making van dichtbij te zien

EBS werkt samen met ’s werelds meest onderscheiden single malt Scotch whisky om een unieke en meeslepende ervaring te bieden voor whisky-liefhebbers en ervaren bartenders in het hart van Speyside, Schotland. De opleiding is praktijkgericht bij de familie-distilleerderij Glenfiddich en is uitsluitend beschikbaar door een exclusief partnership tussen William Grant & Sons en EBS.

De Glenfiddich-distilleerderij ligt in Dufftown, de zelfbenoemde “malt whisky-hoofdstad van de wereld” en thuisbasis van maar liefst 6 distilleerderijen; behoorlijk indrukwekkend voor een bevolking van 1600. William Grant and Sons  voeren alle stadia uit van de whisky productie in Dufftown, van graan tot glas. De gerst wordt ter plekke verbouwd en geoogst op hun eigen velden, voordat ze worden vermout door middel van traditionele vloermouting. Nadat de wort is gefermenteerd, gaat het in de traditionele koperen distilleerketel voor distillatie en wordt dan op het terrein gerijpt in een van de ongeveer één miljoen eiken vaten.

De familie distilleerderij heeft ook zijn eigen kuiperij en gedurende 4 dagen leer jij alles over de verschillende stadia van het whisky proces door praktische training vanuit het hart van de industrie. Gebruik al je zintuigen bij dit ongelooflijke proces en je vertrekt er met kennis die vroeger alleen voorbehouden was aan VIP-gasten op uitnodiging van Glenfiddich. Er is geen beter manier om je in Scotch whisky te storten dan de Scotch Whisky Expeditie van EBS in Speyside, omringd door ongeveer 50 distilleerderijen.

Verblijf op het terrein van de Glenfiddich distilleerderij

Deelnemers aan deze exclusieve expeditie verblijven in privékamers in huisjes op het terrein van de distilleerderij. Deze volledig exclusieve gelegenheid is alleen mogelijk dankzij onze samenwerking met Glenfiddich, aangezien de kamers niet beschikbaar zijn voor het grote publiek. Door een verblijf bij de distilleerderij zal geen seconde verspild worden en zul je van `s ochtends vroeg tot `s avonds laat ondergedompeld zijn in het whiskyproductieproces. Een aantal maaltijden zal worden verzorgd door de getalenteerde koks van de distilleerderij en de huisjes bieden allemaal volledige keukenfaciliteiten.

Van gerst tot bier

Je verblijft te midden van de gerstvelden van Glenfiddich en je kunt, afhankelijk van het seizoen, de hoofdingrediënten zien groeien, gezaaid of geoogst worden. Je krijgt de kans om je eigen graan te vermouten en om tijdens het kiemproces de zetmeel in suikers te zien omzetten. Je zult leren hoe je opbrengsten, brokkeligheid, zwaartekracht en de levensvatbaarheid van gist kunt meten en berekenen. Tijdens het vermouten, maischen en de fermentatie kun je alles ruiken en proeven.

The Stillhouse

Neem een kijkje achter de schermen bij een werkende distilleerderij en ontmoet de langste dienende kopersmit! Je gaat er je eigen kleine batch distilleren, het koper op scheuren controleren, de koperdikte meten, pure sterke drank zo van de distilleerderij proeven en je zal erachter komen wat meesterstokers nu echt in elke druppel doen.

Vaten en kuipen maken

Je komt op plekken waar het grote publiek niet kan komen! Verken verschillende soorten pakhuizen, bewonder het unieke Solera vat bij warehouse no.8 en proef whisky rechtstreeks uit het vat.
Haal alles uit de kuiperij ter plekke en probeer zelf een vat te maken onder het toeziend oog van meesterkuipers met tientallen jaren ervaring. Hout heeft een grote invloed op de uiteindelijke smaak van whisky en de producenten nemen het daarom uiterst serieus. Ervaar met al je zintuigen wat erbij komt kijken om de houtsoort en herkomst, sterkte van de branding, de duur van de rijping en de soort finish te kiezen.

Exclusieve proeverijen en mengen

Ontwikkel je smaak met deskundige whisky proevers in exclusieve proeverijen. Of je nu een ervaren proever bent of net begint, de eigenschappen identificeren en je smaakvocabulair uitbreiden zijn essentieel om je plezier en je kennis van whisky te vergroten.

Tijdens deze expeditie zul je whisky’s proeven die je absoluut nog nooit eerder hebt geproefd. Elke cursus is anders, maar je zal waarschijnlijk whisky’s in alle vormen uitproberen. Pure sterke drank, vaten die nog nooit zijn geopend, experimentele rijping of finish en natuurlijk bottelen van de eigen EBS Glenfiddich Gallery. En ten slotte ga je je eigen whisky blenden en neem je een sample-fles mee naar huis!

Leer van de experts

EBS heeft samen met William Grant and Sons een werkelijk unieke en op maat gemaakte ervaring te brengen voor whiskyliefhebbers en gepassioneerde bartenders. We hebben een lange achtergrond in praktijkgerichte training en de Glenfiddich distilleerderij is gekozen voor deze zeer bijzondere samenwerking omdat het alles wat je maar kunt bedenken heeft te bieden op een en dezelfde plek. Afgezien van toegang tot gebieden ver buiten het publieke domein, krijg je ook deskundige instructie van professionals met jarenlange ervaring. Als je van Schotse whisky houdt, dan ben je hier precies waar het allemaal gebeurt!

WHAT IS ER INBEGREPEN IN DEZE UNIQUE EXPEDITIE?

  • 5 nachten verblijf in een privékamer in een huisje on-site
  • 4 keer buffet lunch
  • 1 galadiner: 3-gangen keuze diner, 4 cocktails en een zeer speciale dram
  • 8 pauzes met koffie/thee
  • Een steekproef van Schotse whisky, die u zelf hebt gemengd
  • Een nieuwe manier om te genieten van de whisky door deskundige proeverijen
  • Een diepgaand inzicht in het productieproces van de whisky

3 Redenen om nu te boeken

Wil jij de unieke gelegenheid hebben om bij een echte Scotch whisky-distilleerderij te verblijven en om alles te weten te komen over de productiemethoden? Hier zijn drie redenen om nu onze Scotch Whisky Expeditie te boeken:

  1. Woon op het terrein van de Glenfiddich distilleerderij – onmogelijk voor het grote publiek
  2. Elk productiestadium van de whisky zien, ruiken, en proeven: van de oogst tot het glas
  3. Mix je eigen whisky en ga hands-on aan de slag met de koperen distilleerketel en de vaten
Meer informatie Boek Nu

Krijg toegang tot een gratis brochure

Zoek in de lijst, door het typen van jouw land, of schrijf jouw landcode om het land te selecteren

EBS CARE

EBS is de enige barschool ter wereld die zo’n hoge kwaliteit service en supporters team heeft die altijd voor je klaar staat. Jij hebt toegang tot dit supporters team voor, tijdens en na je cursus. Ontmoet vandaag nog de mensen die hier klaar staan om jouw leven te veranderen.

ONTMOET EBS CARE

WAAROM EBS

Er zijn veel redenen waarom EBS met kop en schouders uit steekt boven de andere barscholen maar de reden dat het zo bijzonder is komt omdat wij MatchStaff.com voor onze studenten hebben. MatchStaff.com is werelds grootste horeca banensite wat exclusief ontworpen is voor EBS afgestudeerde. Wij geloven dat jij de lifestyle verdient waarvoor je hebt gewerkt en wij verzekeren jou ervan dat wij ons 100% gaan inzetten om jou te helpen om dit doel te bereiken. Vind jouw reden WAAROM EBS de cursus voor jou is!

LEES MEER

EBS LIFE

Raak betrokken bij EBS Life, voordat je aan jouw cursus begint. Lees je alvast in met onze laatste blogs, school nieuws en trends uit de industrie. Geniet ervan!

EBS social network

Volg ons op een van deze social media kanalen om zo up-to-date te blijven over het bartending nieuws.