Koffiecursus (1 dag)

Een introductie in de schitterende wereld van koffie!

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN JE 1-DAAGSE KOFFIECURSUS

Deze leuke, intensieve 1-daagse koffiecursus is samengesteld door de beroemde koffie-experts dr. Andrej Godina en Fabio Milani. Het is een perfect begin om gewoon voor je plezier meer te leren over koffie of als je overweegt om een barista te worden.

In deze 1-daagse cursus wordt elk stadium van het fascinerende koffieproductieproces behandeld, van plantage tot kopje, inclusief de bereidingswijze om de bonen te extraheren, hoe koffiebranders de kenmerkende smaken ontwikkelen met verschillende brandprofielen en hoe je de perfecte Italiaanse espresso zet.

Dankzij praktijktraining met onze ervaren instructeurs zul je snel vol zelfvertrouwen de espresso-apparatuur leren gebruiken, inclusief de koffiemolen, om zo hét perfecte kopje koffie te maken. Door speciale proefsessies krijg je inzicht in de spannende smaakverscheidenheid die Arabica- en Robusta-koffies te bieden hebben. Aan het einde van deze uitgebreide cursus heb je alle vaardigheden geleerd die je nodig hebt om als een echte barista elk drankje van een op espresso‘s gebaseerde kaart te maken, van macchiato‘s tot cappuccino‘s.

VOLG EEN CURSUS DIE IS SAMENGESTELD DOOR INTERNATIONALE KOFFIE-EXPERTS

Dr.Andrej Godina: Dr. Andrej Godina heeft een doctoraat in Science, Technology and Economics in the Coffee Industry; er zijn er maar weinigen die de koffie-industrie zo goed kennen als hij! Andrej is een wereldberoemde koffie-expert, een gecertificeerde trainer en een meesterbarista die is gecertificeerd door de prestigieuze Specialty Coffee Association (SCA). In 2015 heeft hij de Umami Area opgericht. Deze organisatie is gewijd aan het verspreiden van de cultuur van kwaliteitskoffie door middel van evenementen en trainingsprogramma‘s. Daarbij werkt hij ook nog eens als koffieproever en consultant voor koffiebranders en Italiaanse fabrikanten van koffiemachines.

Fabio Milani: Fabio Milani is een internationale koffieconsultant met meer dan 10 jaar ervaring in de industrie en is vooral bekend voor het uitvinden van koffieflair, waarin de kunst van de flair met het bereiden van koffie wordt gecombineerd. In zijn rijke carrière heeft Fabio de kunst van barista onderwezen en samengewerkt met enkele van de grootste merken in de industrie. Hij was een panellid in talloze wedstrijden en was zelfs in een advertentie van Costa Coffee te zien!

DE SPECIALTY COFFEE ASSOCIATION (SCA)

De Specialty Coffee Association (SCA) is een non-profit organisatie die duizenden koffieprofessionals in de hele wereld vertegenwoordigd, van producenten tot barista‘s. Zij zijn de wereldleider in barista- en koffieonderwijs en bieden een prestigieus Coffee Skills Program aan dat uit zes verschillende modules bestaat. Elks module is beschikbaar op drie verschillende niveaus, waarbij voor elke stadium punten worden toegekend.

Onze Koffiecursus (1 dag) geeft jou de vaardigheden die je nodig hebt om van de SCA Introduction tot de Coffee-module te komen. Als je een optie wilt nemen op het SCA-certificaat en 10 punten wilt verdienen voor jouw Coffee Skills Diploma, dan kun je dit examen via EBS boeken. Het examen kost €60 en wordt op een nader te specificeren dag na je EBS-cursus afgenomen onder supervisie van een door SCA geautoriseerde trainer.

Het SCA-examen afleggen is geheel naar eigen keuze.

3 redenen om nu te boeken

Wil jij voor je plezier je koffie-skills verbeteren of werk vinden in een café? Deze 1-daagse cursus is perfect voor jou:

 

  1. Leer de perfecte koffie maken en praat erover als een echte pro
  2. Ontdek elk aspect van het koffieproces, van de plantage tot het kopje
  3. Leer de koffieapparatuur vol zelfvertrouwen te gebruiken zodat je werkt kunt vinden in een café
Boek Nu

EBS is partner met een aantal grote merken in de industrie

Samenwerking met EBS biedt een unieke kans om over de hele wereld tegen lage kosten meer bekendheid te krijgen en merkloyaliteit te creëren. Wij leiden 3000-3500 nieuwe bartenders per jaar op. Uw producten kunnen als voorbeeld gebruikt worden in onze theorielessen, in proefsessies en tijdens workshops. Wij geven informatie over de productie, unieke karaktereigenschappen en het merkprofiel.

EBS BEDRIJVEN

Course Curriculum - Koffiecursus (1 dag)

Een introductie in de geschiedenis van koffie


Leer alles over de fascinerende historie van koffie, van de oorsprong in Ethiopië tot Yemen en de Arabische wereld naar de moderne koffiecultuur in Europa. Leer alles over de verschillen tussen Arabica en Robusta, de belangrijkste koffieconsumerende landen en meer.

Koffieproductie wereldwijd


We kijken naar de belangrijkste koffieproducerende landen en hoe hun geografische ligging de smaak van de koffie beïnvloedt.

Het koffiebranden


Leer alles over het koffiebranden en hoe je geroosterde koffie kunt bewaren, en geniet van een proefsessie met lichte en donkere koffie die met een cafetière wordt gezet.

Bereidingsmethoden


In deze praktische sessie ga je aan de slag met verschillende bereidingsmethoden en leer je de verschillen tussen onderextractie en overextractie. Je raakt bekend met het maalproces en de doseringen voor espresso en filterkoffie.

Espresso


Leer hoe je de espressomachine snel en zelfverzekerd kunt gebruiken. Leer het bereiden van op espresso gebaseerde drankjes, zoals macchiato‘s, cappuccino‘s, flat whites en meer.

Proefsessies


Ontwikkel je smaak voor koffie en vergroot je passie voor koffie door leuke proefsessies. Leer het verschil tussen verschillende soorten koffie:

  • Oploskoffie en filterkoffie
  • Robusta- en Arabica-koffie
  • Specialiteitenkoffie bereid met de Chemex en Aeropress koffiezetapparaten

SCHOOLLOCATIES VOOR JOUW 1-DAAGSE KOFFIECURSUS:

EBS social network

Volg ons op een van deze social media kanalen om zo up-to-date te blijven over het bartending nieuws.