INSTRUCTOR ACADEMY

Ik zie instructeur zijn bij EBS Amsterdam niet meer als mijn werk maar meer als een dagelijks plezier waarbij ik het geluk heb dat ik het mee mag maken. .” Balthazar Brey, EBS Instructeur


Meld je nu aan voor de Instructor Academy!

Tijdens de 3-Weekse Instructor Course leer je van de meest professionele bartenders ter wereld. De Instructor Academy leert jou hoe je een all-round briljante bartender word met geweldige vaardigheden. Plaatsen voor de Instructor Course zijn beperkt; maar dit betekend dat je juist veel persoonlijke aandacht krijgt.

Zodra je al je nieuwe vaardigheden onder de knie hebt, leer je ook hoe je al je kennis overdraagd op een professionele manier. Of dat nu een toekomstige EBS student is of een werknemer van hospitality evenementen wereldwijd. Als jij op zoek bent naar de volgende stap en je graag succesvol wil zijn op het hoogste niveau in de bartendingwereld, dan is de Instructor Academy perfect voor jou. De voordelen bij het zijn van een EBS Instructeur zijn eindeloos. Je zal over de hele wereld werk kunnen vinden, dagelijks nieuwe mensen ontmoeten die net zo zijn zoals jij en je krijgt veel voldoening uit je werk door jouw slagende studenten.

Er zijn vier vereisten waar onze studenten aan moeten voldoen om zich aan te kunnen melden voor de Instructor Academy:

 • Minstens 3 jaar ervaring als bartender
 • Buitengewone sociale vaardigheden
 • Vloeiend Engels, in woord en geschrift
 • EBS levensstijl – sociaal, passie voor het vak en een positieve houding

Instructor Academy

Studenten die aan de Instructor Academy opgeleid worden, zullen de volgende kennis, vaardigheden en competenties verkrijgen:

 • Seminars van experts uit de branche
 • Verschillende workshops en cocktailtraining
 • Cursusmateriaal
 • Excursie naar een high-class cocktailbar met de beste bartenders van de stad
 • Een afstudeerdiner
 • Een ondertekend EBS Instructor Academy cursuscertificaat

Iedere module is met zorg ontworpen door Johannes Kinch, Björn Kjellberg, Tom Dyer en Marian Beke. Deze mannen weten alles wat er te weten valt van bartending. Onze wereldklasse instructeurs blijven het curriculum updaten dus jij kunt er zeker van zijn dat je de nieuwste methodes, technieken en cocktails leert!

De Instructor Academy biedt jou oneindige mogelijkheden!

De Instructor Academy zal jouw toekomst verbeteren. Nadat je van de exclusieve EBS Instructor Academy afgestudeerd bent, heb jij de kans om overal ter wereld te werken, of het nou bij EBS is, of niet.

3 Redenen om Nu te Boeken

Denk jij dat je het in je hebt om deel uit te maken van de Instructor Academy?

 1. De Instructor Academy is de enige cursus die jou de beste laat worden, in welke bar of bestemming dan ook.
 2. Je zal de ultieme bartenderhandleiding leren, ontwikkeld door de Onderwijsraad van EBS.
 3. Er zijn een beperkt aantal plaatsen voor de cursus, waardoor de Academy een exclusieve en persoonlijke ervaring is.
Meer informatie Boek Nu

EBS is partner met een aantal grote merken in de industrie

Samenwerking met EBS biedt een unieke kans om over de hele wereld tegen lage kosten meer bekendheid te krijgen en merkloyaliteit te creëren. Wij leiden 3000-3500 nieuwe bartenders per jaar op. Uw producten kunnen als voorbeeld gebruikt worden in onze theorielessen, in proefsessies en tijdens workshops. Wij geven informatie over de productie, unieke karaktereigenschappen en het merkprofiel.

EBS BEDRIJVEN

Course Curriculum - INSTRUCTOR ACADEMY

Leer om les te geven


Hier worden goede bartenders in geweldige bartenders veranderd. Je zal alle kneepjes van het vak leren om jou de status van EBS Instructeur te geven.

01-580x2401

Educatieve Vaardigheden


Nadat je de praktische elementen van de Instructor Academy hebt geleerd, is het belangrijk dat je ook de theoretische elementen onder de knie krijgt. Om hiervoor te kunnen slagen, krijg jij les van de meest ervaren en professionele barinstructeurs uit de branche. Zij leren jou hoe je je bar klaarmaakt, met alle gerei en uitrusting, om een zo efficiënt en succesvol mogelijke bar te hebben. Je leert hoe je je studenten begeleidt, om zaken zo makkelijk mogelijk te brengen en om enthousiast, aanspreekbaar en positief te zijn: dit zijn de kenmerken van een EBS Instructeur.

02-580x2401

Demonstratievaardigheden


Zoals de naam van deze module al zegt, hier zal je leren hoe je demonstraties geeft, zowel een-op-een als voor een groep. Je zal leren hoe je effectief kunt presenteren met een PowerPoint, zodat jouw studenten zoveel mogelijk informatie opnemen. Uiteindelijk leer je hoe je drankjes presenteert: een belangrijk deel van bartending. Als je drankjes zonder zorg presenteert, zal je dit merken in je fooi!

03-580x2401

Communicatievaardigheden


Communicatie is een van de belangrijkste aspecten om succesvol te zijn in de bartenderindustrie. Je moet langzaam en duidelijk spreken, dit zijn de kenmerken van een zelfverzekerd persoon. We willen jou zelfverzekerd laten zijn zodat de studenten zich zeker en positief zullen voelen. Uiteindelijk zullen wij jou leren hoe je duidelijk, kort en bondig kunt zijn tegenover zowel collega’s als studenten.

04-580x2401

Geschiedenis van de Bartender


Leer over de geschiedenis van de bartender, hoe de industrie en het ambacht over de jaren heen zijn veranderd en ontwikkeld. Ook zal je het belang van ingrediënten, technieken en gerei bij het maken van kwaliteitscocktails leren kennen.

05-580x2401

Voor en Tijdens de Drooglegging


De drooglegging heeft de kijk van de maatschappij op alcohol veranderd en dat is hedendaags nog steeds te merken. Vele dranken en cocktails werden in deze tijd uitgevonden, en jij zal leren hoe je deze maakt! Je zal leren over:

 • Wat mensen voor, tijdens en na de drooglegging dronken
 • Welke cocktails in die tijd werden uitgevonden
 • De geschiedenis van cocktails, wanneer ze werden uitgevonden en door wie

06-580x2401

Methoden/Technieken en Uitrusting


Sommige drankjes moeten op een bepaalde manier gecreëerd worden, zodat ze een perfecte smaak hebben. Een voorbeeld hiervan is de bekende quote van James Bond: “martini shaken, not stirred”. Wij zullen jou alle verschillende methoden, technieken en gerei leren die jij nodig hebt voor het maken van drankjes. Je zal leren over:

 • Waarom bepaalde drankjes worden geshaked, gestirred of gerolled.
 • Welke methodes toegepast worden op verschillende drankjes
 • De uitrusting die vroeger werd gebruikt en die nu wordt gebruikt
 • Verschillende mixtechnieken
 • Hoe je een drankje echt goed kan stirren
 • Verschillende typen barspoons

07-580x2401

Klassieke Cocktailrecepten


Een EBS Instructeur moet over een uitgebreide kennis van ingrediënten en cocktails beschikken. Je zal 90% van de cocktails die je maakt proeven en nog belangrijker, je zal ze uitgebreid bespreken. Hiermee leggen wij uit waarom cocktails een bepaalde smaak hebben en waarom we bepaalde ingrediënten gebruiken. Cocktails die je tijdens de cursus zult maken zijn de Irish Fizz, Mai Tai, Sherry Cobbler en de Classis Flip.

08-580x240

Mixologymethoden


Om te leren wat er in een cocktail gebeurt, moet je leren waar het vandaan komt. Leer over:

 • De oorsprong van bepaalde producten
 • Hoe producten drankjes compleet kunnen veranderen
 • De ingrediënten van deze producten
 • Huisgemaakte producten

09-580x240

Ijs en Ice Carving


IJs is een extreem belangrijk deel van bartending dat vaak over het hoofd gezien word, wij leren jou hoe en wanneer je ijs gebruikt. Je leert:

 • Hoe je ijs gebruikt om de dynamiek van een drankje te veranderen
 • Waarom bepaalde typen en vormen van ijs belangrijk zijn
 • Hoe je stukken ijs kunt vormen met een mes of ijspriem
 • De bedoeling van het ijs, zoals het goed laten blijven van het drankje, te verwateren, of het gewoon koud te houden!

10-580x240

EBS Waarden


Hard Work, Spirit &Soul

Hard Work, Spirit & Soul is de slogan van EBS: alle werknemers, van stagiaires tot partners omarmen deze woorden. EBS is snel gegroeid en ontwikkeld de afgelopen 16 jaar, maar de kernwaarden zijn hetzelfde gebleven. Het is van belang dat onze EBS Instructeurs deze waarden begrijpen en aannemen zodat ze onze studenten kunnen inspireren.

11-580x240

Ondersteund door de grootste drankenmerken in de branche

Een hoop drankenmerken in de branche hebben ons erkend als ’s werelds toonaangevende bartenderschool, dankzij de hoge standaard die wij onze studenten aanleren. Daardoor hebben wij de steun van de grootste namen in de branche, wat betekent dat je niet alleen training van wereldklasse krijgt, maar ook met ingrediënten van wereldklasse zal werken.

Krijg nu toegang tot een gratis brochure

Jouw brochure vertelt je alles wat je wilt weten over de Instructeurs Academie. Klik hieronder om de brochure online te lezen en meld je vandaag nog aan bij de exclusieve Instructeurs Academie van EBS!

Zoek in de lijst, door het typen van jouw land, of schrijf jouw landcode om het land te selecteren

EBS CARE

EBS is de enige barschool ter wereld die zo’n hoge kwaliteit service en supporters team heeft die altijd voor je klaar staat. Jij hebt toegang tot dit supporters team voor, tijdens en na je cursus. Ontmoet vandaag nog de mensen die hier klaar staan om jouw leven te veranderen.

Ontmoet EBS CARE

Waarom EBS

Er zijn veel redenen waarom EBS met kop en schouders uit steekt boven de andere barscholen maar de reden dat het zo bijzonder is komt omdat wij MatchStaff.com voor onze studenten hebben. MatchStaff.com is werelds grootste horeca banensite wat exclusief ontworpen is voor EBS afgestudeerde. Wij geloven dat jij de lifestyle verdient waarvoor je hebt gewerkt en wij verzekeren jou ervan dat wij ons 100% gaan inzetten om jou te helpen om dit doel te bereiken. Vind jouw reden WAAROM EBS de cursus voor jou is!

Lees meer

EBS LEVEN

Wil je meer weten over EBS? Bekijk hier onze nieuwste blogs, schoolnieuws en trends in de branche. Veel plezier!

EBS social network

Volg ons op een van deze social media kanalen om zo up-to-date te blijven over het bartending nieuws.