Basic Bartender Course (1 week)

Zet je eerste stappen in de bartender wereld!

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN JE BASIC BARTENDER COURSE

Het is nu eenmaal een feit dat het zo goed als onmogelijk is om zonder ervaring een baan als bartender binnen te halen. Als je de basics van bartending wilt leren, een begin wilt maken in deze competitieve industrie of gewoon wil genieten van een week vol plezier, dan is onze Basic Bartender Course de ideale optie.

Deze praktische cursus is ontwikkeld door de beste bartenders ter wereld om je een voorproefje van bartending te geven. We geven je in 1 week alle essentiële bartending skills, zodat jij vol zelfvertrouwen standaard cocktails kunt serveren bij bars, poppodia, festivals, pubs en restaurants. Naast de baankansen zul je ook allerlei interessante mensen ontmoeten, nieuwe ervaringen hebben en je horizon verbreden.

Als je liever als cocktail bartender aan de slag wilt in cocktailbars en locaties overal ter wereld, dan is onze wereldwijd erkende Internationale Bartender Cursus beter geschikt voor jou. Je gaat van een cocktail mixende beginner tot een professionele bartender met de vaardigheden om achter elke bar te staan. Binnen 4 weken is het net alsof je het al jaren doet. Leer hier meer over de Internationale Bartender Cursus.

Praktische bartraining

We vinden dat het belangrijk is om plezier te hebben tijdens het leren en daarom ben je vooral bezig met achter de bar drankjes maken. Gedurende je tijd bij EBS leer je 18 klassieke cocktails!

Houd er rekening mee dat flair training niet is inbegrepen in deze cursus. Als je geïnteresseerd bent in de kunst van flair bartending en een uitgebreider programma wilt, dan is onze Internationale Bartender Cursus een betere match.

Extra vaardigheden voor je cv

1 week cursus staat gelijk aan 2 maanden barervaring. Na de cursus zul je geen problemen hebben om een baan op instapniveau te vinden bij allerlei pubs, bars en clubs.

Houd er rekening mee dat je met onze Basic Bartender Course geen toegang krijgt tot EBS MatchStaff. Dit is ons exclusieve online job platform waarmee EBS-studenten in contact worden gebracht met prestigieuze horecalocaties wereldwijd. Volg onze Internationale Bartender Cursus als je levenslang toegang wilt tot EBS Matchstaff om de beste bartendingjobs te vinden.

3 redenen om nu te boeken

Wil jij snel aan de slag in de bartending industrie? Dit zijn de redenen waarom de Basic Bartender Course perfect is voor jou:

 

  1. Staat gelijk aan 2 maanden barervaring door praktijkgerichte training
  2. Ontwikkel fundamentele bartendingvaardigheden die je achter de bar verder uit kunt bouwen
  3. Meteen aan de slag in pubs, bars en restaurants die standaard cocktails, bier en wijn serveren
Boek Nu

EBS is partner met een aantal grote merken in de industrie

Samenwerking met EBS biedt een unieke kans om over de hele wereld tegen lage kosten meer bekendheid te krijgen en merkloyaliteit te creëren. Wij leiden 3000-3500 nieuwe bartenders per jaar op. Uw producten kunnen als voorbeeld gebruikt worden in onze theorielessen, in proefsessies en tijdens workshops. Wij geven informatie over de productie, unieke karaktereigenschappen en het merkprofiel.

EBS BEDRIJVEN

Course Curriculum - Basic Bartender Course (1 week)

Het ABC van de Bartender


Leer alle basisvaardigheden van bartending en krijg een helder inzicht in hoe de industrie werkt. Je leert alles over:

  • De rol en de verantwoordelijkheden van de bartender
  • Hoe je een bar klaarzet
  • Standaard schenktechnieken
  • Eenvoudige garneringen maken
  • De kunst van perfecte service

Drankjes en cocktails bereiden


Leer 18+ klassieke cocktails bereiden met verse ingrediënten, van mojito‘s en whiskey sours tot espresso martini‘s en old fashioned`s.

Essentiële technieken en apparatuur


Leer standaard bartendingtechnieken, zoals muddling, churning, shaking en stirring. Leer het layeren van shots, blenden van cocktails, schenktechnieken en hoe je een jigger gebruikt. Je zult ook vertrouwd raken met belangrijke barhulpmiddelen en standaard apparatuur.

Basiskennis sterke dranken


Leer basiskennis en de oorsprong van jouw favoriete sterke dranken om indruk te maken op je vrienden, klanten en potentiële werkgevers. Vodka, gin, rum, tequila, whiskey en brandy worden behandeld. Je krijgt ook inzicht in bier en wijn.

LOCATIES VAN DE SCHOLEN VOOR JOUW BASIC BARTENDER COURSE:

EBS social network

Volg ons op een van deze social media kanalen om zo up-to-date te blijven over het bartending nieuws.