Barista Cursus (5 dagen)

Voor koffieliefhebbers, professionals, barista‘s in spe en aankomende koffiebareigenaars!

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN JE BARISTA CURSUS (5 dagen)

Ben jij een koffieliefhebber die meer wil leren voor thuis? Wil jij van je passie voor koffie je carrière maken? Misschien ben je een ervaren barista die zijn vaardigheden verder wil aanscherpen? Of wil je zelfs je eigen koffiebedrijf starten? Wat je doel ook is, onze Barista Cursus (5 dagen) heeft veel te bieden.

Geen eerdere ervaring vereist. Alleen een passie voor koffie en een verlangen om te leren zijn nodig!

EEN CURSUS ONTWORPEN DOOR DE BESTEN

EBS is een samenwerking aangegaan met twee van de meest toonaangevende koffie-experts ter wereld, dr. Andrej Godina en Fabio Milani, om jou deze praktijktraining aan te bieden:

Andrej Godina: Dr. Andrej Godina heeft een doctoraat in Science, Technology and Economics in the Coffee Industry; er zijn er maar weinig die de koffie-industrie zo goed kennen als hij! Andrej is een wereldberoemde koffie-expert, een gecertificeerde trainer en een meester barista die is geaccrediteerd door de prestigieuze Specialty Coffee Association (SCA). In 2015 heeft hij de Umami Area opgericht. Deze organisatie is gewijd aan het verspreiden van de cultuur van kwaliteitskoffie door middel van evenementen en trainingsprogramma‘s. Daarbij werkt hij ook nog eens als koffieproever en consultant voor koffiebranders en Italiaanse fabrikanten van koffiemachines. En hij is de eigenaar van een koffieplantage van 45 hectare in Honduras, genaamd Finca Rio Colorado.

Fabio Milani: Fabio Milani is een internationale koffie consultant met meer dan 10 jaar ervaring in de industrie en is vooral bekend voor het uitvinden van koffie flair, waarin de kunst van flair met het bereiden van koffie wordt gecombineerd. In zijn rijke carrière heeft Fabio vele barista´s les gegeven en samengewerkt met de grootste merken in de industrie. Hij was een panellid in talloze wedstrijden en was zelfs in een advertentie van Costa Coffee te zien!

ONTWIKKEL JOUW BARISTA VAARDIGHEDEN

Ontdek de koffie-industrie vanuit het oogpunt van een barista in deze intensieve 5-daagse cursus. Onze bekwame barista-instructeurs zullen je alle fundamentele barista vaardigheden bijbrengen door praktische trainingssessies met professionele apparatuur zoals de juiste instellingen voor de koffiemolen, omgaan met melk en latte art. Aan het einde van de cursus heb je hetzelfde niveau bereikt als een bekwame barista die vol zelfvertrouwen aan de slag kan in een drukke barista-omgeving.

Ervaren barista‘s zullen hun bestaande vaardigheden verdere ontwikkelen en verbeteren omdat wij geavanceerde technieken aanbieden, zoals koffie flair, complexe bereidingswijzen, extractie, smaakontwikkeling en meer. Entrepreneurs en aankomende koffiebar eigenaars zullen ook veel profijt hebben van deze cursus aangezien ook wij de zakelijke aspecten van de koffie-industrie, efficiënte workflow, kosten en klantenservice behandelen.

BEHAAL JOUW SCA-CERTIFICAAT

De Specialty Coffee Association (SCA) is een non-profit organisatie die duizenden koffie professionals in de hele wereld vertegenwoordigd, van producenten tot barista‘s. Zij zijn de wereldleider in barista- en koffie onderwijs en bieden een prestigieus Coffee Skills Program aan dat uit zes verschillende modules bestaat. Elke module is beschikbaar op drie verschillende niveaus, waarbij voor elke stadium punten worden toegekend.

De Barista Cursus (5 Dagen) zal jou alle vaardigheden bieden die je nodig hebt om te slagen voor elk niveau van de module Introduction to Coffee-module, tot het intermediate-niveau van de module Barista Skills en tot het foundation-niveau van de module Brewing Foundations.

Bij EBS krijg je de mogelijkheid om een aantal SCA-examens af te leggen om punten te vergaren voor jouw Coffee Skills Diploma. Om een certificaat te behalen moet je slagen voor korte praktische en geschreven examens onder het toeziend oog van een door SCA gecertificeerde instructeur op een nader te specificeren dag na jouw barista cursus bij EBS. Het foundation-certificaat kost €60 voor leden en niet-leden van SCA en het intermediate-certificaat kost €100 voor leden van SCA en €180 voor niet-leden.

Dit certificaat staat zeer hoog aangeschreven en stelt je in staat om jouw vaardigheidsniveau te laten zien aan werkgevers en instanties over de hele wereld.

EEN LEUKE ERVARING

Deze cursus ontwikkelt niet alleen je barista vaardigheden, maar je zal er ook nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe plekken ontdekken en gewoon veel plezier hebben. Deze praktijkgerichte cursus biedt talloze leuke activiteiten, zoals een praktische sessie koffie flair om vanaf de eerste dag al meteen je medecursisten beter te leren kennen. Je verblijft allemaal samen in onze speciaal geselecteerde accommodaties, zodat je in de avonduren heerlijk ontspannen van je vrije tijd kan genieten. Heel veel van onze studenten maken bij EBS vrienden voor het leven.

3 redenen om nu te boeken

Wil jij meer leren over de fascinerende wereld van koffie, je barista vaardigheden ontwikkelen of je eigen koffiebar openen?

  1. Ontwikkel alle competenties die je nodig hebt om een succesvolle barista te worden
  2. Ontdek de wondere wereld van koffie vanuit elke invalshoek
  3. Leer latte art en hoe je de perfecte espresso en cappuccino bereidt
Boek Nu

EBS is partner met een aantal grote merken in de industrie

Samenwerking met EBS biedt een unieke kans om over de hele wereld tegen lage kosten meer bekendheid te krijgen en merkloyaliteit te creëren. Wij leiden 3000-3500 nieuwe bartenders per jaar op. Uw producten kunnen als voorbeeld gebruikt worden in onze theorielessen, in proefsessies en tijdens workshops. Wij geven informatie over de productie, unieke karaktereigenschappen en het merkprofiel.

EBS BEDRIJVEN

Course Curriculum - Barista Cursus (5 dagen)

Barista Vaardigheden (foundation)


Leer de basisvaardigheden die je nodig hebt om jouw innerlijke barista tot leven te laten komen. Deze module behandelt het instellen van de koffiemolen, het correcte gebruik van de apparatuur en hoe je van verse melk schuim maakt voor cappuccino‘s en macchiato‘s. Verder krijg je een introductie in de richtlijnen voor gezondheid en veiligheid, klantenservice en een kennismaking met koffie flair. Je leert er hoe je koffie-aroma‘s en smaken kunt balanceren en hoe je speciale koffies moet proeven.

Introduction in koffie


Vergaar inzicht in de wereld van de speciale koffies en leer alles over het productieproces van koffie, inclusief extractie en hoe door koffiebranden verschillende smaken ontwikkeld kunnen worden. Deze module behandelt ook allerlei bereidingswijzen, van de cafetière en chemex tot de aeropress en hoe je koffie gebruikt in cocktails en koffie flair.

Basisvaardigheden bereidingswijzen


Deze module introduceert de theorie, technieken en apparatuur die vereist zijn om overheerlijke koffie te zetten. Je leert de zeven verschillende processen die erbij betrokken zijn en je oefent met verschillende soorten apparatuur om je vaardigheden aan te scherpen. Deze module omvat ook koffie proeven en een praktijktraining cappuccino en latte art.

Barista vaardigheden (intermediate)


In de twee laatste dagen van de cursus zul je een dieper inzicht krijgen in koffie en je nieuwe skills verder perfectioneren. Deze module is erop gericht dat jij als barista de perfect uitgebalanceerde espresso kan maken en de zuurtegraad, zoetheid en bitterheid kan identificeren. Je gaat ook de slag om je technieken met melk te verbeteren om mooie latte-kunst patronen te maken. Je oefent met verschillende werkprocessen en bereidt eersteklas drankjes op bestelling volgens de juiste procedures. Er wordt ook aandacht besteedt aan klantenservice, het ontwerpen van je eigen bedrijfsmodel en een kosten-batenanalyse.

Examens


Bij het barista-examen van EBS zul je alles wat je hebt geleerd in praktijk brengen. Je hebt zowel theorie als praktische tests zodat je een goed begrip hebt van alles wat er gedurende de week in de cursus is behandeld. Na het slagen voor de cursus krijg je een EBS-certificaat.

SCHOOLLOCATIES VOOR JOUW BARISTA CURSUS (5 DAGEN):

Krijg nu gratis toegang tot je brochure

Zoek in de lijst, door het typen van jouw land, of schrijf jouw landcode om het land te selecteren

EBS CARE

EBS is de enige barschool ter wereld die zo’n hoge kwaliteit service en supporters team heeft die altijd voor je klaar staat. Jij hebt toegang tot dit supporters team voor, tijdens en na je cursus. Ontmoet vandaag nog de mensen die hier klaar staan om jouw leven te veranderen.

Ontmoet EBS CARE

Waarom EBS

Er zijn veel redenen waarom EBS met kop en schouders uit steekt boven de andere barscholen maar de reden dat het zo bijzonder is komt omdat wij MatchStaff.com voor onze studenten hebben. MatchStaff.com is werelds grootste horeca banensite wat exclusief ontworpen is voor EBS afgestudeerde. Wij geloven dat jij de lifestyle verdient waarvoor je hebt gewerkt en wij verzekeren jou ervan dat wij ons 100% gaan inzetten om jou te helpen om dit doel te bereiken. Vind jouw reden WAAROM EBS de cursus voor jou is!

Lees meer

EBS LEVEN

Wil je meer weten over EBS? Bekijk hier onze nieuwste blogs, schoolnieuws en trends in de branche. Veel plezier!

EBS social network

Volg ons op een van deze social media kanalen om zo up-to-date te blijven over het bartending nieuws.