6-DAAGSE ADVANCED FLAIR BARTENDING

Perfectioneer jouw flairtending bij EBS!

Wat je kunt verwachten van jouw 6-Daagse Advanced Flair Cursus

De 6-Daagse Advanced Flair Bartending Cursus werd ontworpen om studenten hun trucs te laten oefenen in een echte baromgeving, want oefening baart kunst! Als je een 4-Weekse EBS cursus gedaan hebt, zal je het gele niveau van WFA (World Flair Association) hebben. De 6-Daagse Advanced flair bartending brengt jou een stapje verder, je leert er namelijk het oranje niveau, oftewel flairvaardigheden op intermediair niveau. Oranje is voor bartenders die al flairervaring hebben, een bartender zonder ervaring zal het lastig hebben, tenzij er flair in zijn bloed zit! Flair is een belangrijk onderdeel van het hedendaags bartenden van kwaliteit: je maakt een feestje van jouw talent en beroep!

De cursus bestaat uit vier verschillende ronden (Free Pour, Speed Round, Working Flair en Exhibition Flair), waar je allemaal voor moet slagen om het oranje niveau van WFA te halen. Iedere ronde moet worden gehaald om naar de volgende ronde te gaan.

Met de 6-Daagse Advanced Flairtending cursus heb je extra zekerheid. Als je de eerste keer niet slaagt, krijgt je namelijk een GRATIS herkansing. Het kan aan je zenuwen liggen, dan kun je dus het examen op dezelfde dag nog een keer afleggen. Je kunt ook gaan, oefenen en de herkansing op dezelfde locatie of ergens anders op de wereld doen.

Wat brengt de 6-Daagse Advanced Flair Cursus jou?

Nadat je de 6-Daagse Advanced Flair cursus gedaan hebt, zal jouw cv opvallen tussen alle andere. Je gevorderde bartending vaardigheden maken je nog aantrekkelijker bij werkgevers, waar jij je nieuwste kunsten kunt laten zien. Met het oranje niveau ben jij klaar gestoomd voor de flair wereld en kan je jezelf voorbereiden op het groene level van WFA!

3 Redenen om Nu te Boeken

Flairtending gaat om het imponeren van jouw gasten met flessen en bargereedschap. Je laat een reeks bijzondere trucs zien terwijl je hun drankjes maakt. Het is het ultieme vermaak achter de bar en tegenwoordig wordt er veel naar dit talent gezocht, over de hele wereld. Dit zijn drie redenen om de cursus nu te gaan doen!

 1. De 6-Daagse Advanced Flair is alleen maar praktijktraining zodat jij jouw moves kunt perfectioneren!
 2. Leer 20 verschillende WFA flair moves, waarvan 10 Working en 10 Exhibition!
 3. Leer van iemand uit de top 3 flair van Engeland of uit de top 3 van Spanje!
Meer informatie Boek Nu

EBS is partner met een aantal grote merken in de industrie

Samenwerking met EBS biedt een unieke kans om over de hele wereld tegen lage kosten meer bekendheid te krijgen en merkloyaliteit te creëren. Wij leiden 3000-3500 nieuwe bartenders per jaar op. Uw producten kunnen als voorbeeld gebruikt worden in onze theorielessen, in proefsessies en tijdens workshops. Wij geven informatie over de productie, unieke karaktereigenschappen en het merkprofiel.

EBS BEDRIJVEN

Duik vandaag nog je barcursus in

Ga er lekker voor zitten en neem een kijkje in wat jij kan verwachten van jouw 6-Daagse Advanced Flair Cursus. Ben je er klaar voor om je leven te veranderen?

Course Curriculum - 6-DAAGSE ADVANCED FLAIR BARTENDING

Introductie tot Flair


Dit is een introductie in flair bartending en de korte geschiedenis ervan, gezien het pas sinds de jaren ’80 populair is geworden in de barcultuur. De introductie gaat over veiligheid, aangezien het spinnen, flippen en vangen van flessen nogal gevaarlijk kan zijn. Als je de veiligheidsrichtlijnen volgt, zal je het prima doen! Daarna bespreken we de twee typen flair die je zal leren, working flair en exhibition flair, en hun verschillen.

01-580x2404

Free Pour


De eerste praktische ronde van de cursus is makkelijk, je moet een single shot en double shot met beide handen schenken. Maak je geen zorgen, je hoeft nog geen trucs uit te voeren en je kunt ze apart inschenken. Dit geeft jou de kans om weer even te wennen aan de flairwereld.

02-580x2404

Snelheidsronde


Zoals de titel al zegt, gaat dit over snelheid! Je moet binnen 50 seconden een sea breeze en een mojito maken, maar ze moeten wel perfect zijn. Dit betekent dat je geen ingrediënten mag vergeten en dat ze geserveerd en gepresenteerd moeten worden als in een echte bar.

03-580x2404

Working Flair


Nu gaan we een stapje verder. Je hebt 2 minuten om een mojito en een sea breeze te maken terwijl je de 10 bewegingen van het oranje WFA niveau in je routine brengt. De 10 bewegingen zijn:

 • Arm Stall
 • Switch
 • Reverse Swipe
 • Flat to Front
 • Snatch to Back
 • Roll to Switch
 • Neck Pour
 • Tin Release
 • Lampshade
 • Roll to Pour

04-580x2404

Exhibition Flair


Dit is jouw kans om te laten zien dat jij het flairtending al meester bent, door zoveel te showen als je kunt! Je moet binnen 1 minuut en 30 seconden de 10 exhibition moves van het oranje WFA niveau gebruiken. Je maakt geen drankjes in dit deel van de cursus, het gaat alleen maar om het geven van een show achter de bar. De exhibition flair moves zijn als volgt:

 • Over to Stall
 • Back to Front Nest
 • Gun Slings
 • 900 to Reverse Beer Grab
 • Helicopter on the Tin
 • 720 to Pour
 • 2 Bottle Flash
 • 2 Bottle Multiplex
 • Multiplex Nest
 • Flick to Tap

05-580x2404

Het Examen


Dit is de laatste ronde van de 6-Daagse Advanced Flair Cursus: het is tijd om alles wat je geleerd hebt te laten zien tijdens het examen. De cursus laat alleen de echte flairbartenders slagen, hierdoor ligt het niveau erg hoog! Wees niet te zenuwachtig, je moet gewoon goed voorbereid zijn, op je moves concentreren en vooral genieten!

06-580x2404

Flair-hunting in de stad!


Eén dag van de cursus nemen we je mee de stad in, op zoek naar moderne flairbars.07-580x2404

JOUW 6 DAAGSE ADVANCED FLAIR BARTENDING SCHOOL LOCATIES:

De 6 Daagse Advanced Flair Bartending is op dit moment alleen aangeboden in onze Londen, Milaan en New York scholen. Deze steden staan bekend om hun flair bars waardoor jij naar de beste bars kunt gaan om dit zelf uit te checken. Wellicht haal je er meer inspiratie uit voor je carrière. Wie weet, straks verblind jij je gasten met jouw ongelofelijke flair skills achter een bar.

Ondersteund door de grootste drankenmerken in de branche

Een hoop drankenmerken in de branche hebben ons erkend als ’s werelds toonaangevende bartenderschool, dankzij de hoge standaard die wij onze studenten aanleren. Daardoor hebben wij de steun van de grootste namen in de branche, wat betekent dat je niet alleen training van wereldklasse krijgt, maar ook met ingrediënten van wereldklasse zal werken.

Krijg gratis toegang tot je brochure

In je brochure vindt je alles wat je wilt weten over de 6 Daagse Advanced Flair cursus. Klik hieronder om de brochure te lezen en laat EBS je mee op reis nemen om de top van de flair wereld te bereiken.

Zoek in de lijst, door het typen van jouw land, of schrijf jouw landcode om het land te selecteren

EBS CARE

EBS is de enige barschool ter wereld die zo’n hoge kwaliteit service en supporters team heeft die altijd voor je klaar staat. Jij hebt toegang tot dit supporters team voor, tijdens en na je cursus. Ontmoet vandaag nog de mensen die hier klaar staan om jouw leven te veranderen.

Ontmoet EBS CARE

Waarom EBS

Er zijn veel redenen waarom EBS met kop en schouders uit steekt boven de andere barscholen maar de reden dat het zo bijzonder is komt omdat wij MatchStaff.com voor onze studenten hebben. MatchStaff.com is werelds grootste horeca banensite wat exclusief ontworpen is voor EBS afgestudeerde. Wij geloven dat jij de lifestyle verdient waarvoor je hebt gewerkt en wij verzekeren jou ervan dat wij ons 100% gaan inzetten om jou te helpen om dit doel te bereiken. Vind jouw reden WAAROM EBS de cursus voor jou is!

Lees meer

EBS LEVEN

Wil je meer weten over EBS? Bekijk hier onze nieuwste blogs, schoolnieuws en trends in de branche. Veel plezier!

EBS social network

Volg ons op een van deze social media kanalen om zo up-to-date te blijven over het bartending nieuws.