5 Daagse Barista Cursus

Leer alle barista vaardigheden door onze enige echte koffie expert- Fabio Milani!

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN DE 5 DAAGSE BARISTA CURSUS?

De 5 Daagse Barista Cursus is de eerste cursus in z’n soort in de geschiedenis van EBS. Nog nooit is een hele cursus toegewijd aan barista. Voor de barista cursus heb je geen eerdere ervaring nodig, dus iedereen is welkom van elk niveau. Ook als je meer barista ervaring wilt opdoen, zowel praktische als theoretische kennis, dan is dit de cursus die je zoekt.

Om je een idee te geven hoe belangrijk koffie is. Koffie is de tweede meest verhandelde grondstof in de wereld, na aardolie. Elk jaar verbruiken wij ongeveer 400 miljard kopjes koffie.
Er is één man in het bijzonder die begrijpt wat de belangen van koffie zijn en dit ook waardeert. Het is ook het brein achter de cursus, tromgeroffel… Fabio Milani. Fabio is een koffie expert en ook een internationaal koffie consultant met meer dan 10 jaar ervaring. Fabio is ook een van de pioniers van de koffie flair. Je zult geen betere koffie expert vinden met zoveel kennis en ervaring.

Fabio heft al zijn kennis en ervaring in de 5 Daagse Barista Cursus gestopt, zodat je de reis van de koffie boon tot aan het kopje extra goed gaat begrijpen. Daarbij wordt je elke stap goed begeleid. Je leert ook alle praktische vaardigheden, van het gebruik van melk, latte art, klantenservice tot aan barista marketing. Ten slotte zal EBS Rome ook verschillende seminars hosten over de brouw methodes, koffie flair en koffie mixology, helemaal speciaal voor jou.

 

Rancilio & EBS

We gebruiken Rancilio koffie producten in onze #EBSRome Barista Academie om er zeker van te zijn dat onze studenten met beste apparatuur zijn uitgerust, om het best in hen naar boven te halen

3 Redenen om nu te boeken

Ben je op zoek om professionele barista vaardigheden te leren? Kijk niet verder, ik heb hier de prachtige 5 Daagse Barista cursus voor jou! Hier zijn 3 redenen waarom je die nu moet boeken:

1) De cursus die ontwikkelt is door de enige echte barista master- Fabio Milani!
2) Je gaat alles leren in de speciaal op maat gemaakte barista bar
3) Leer alles over latte art, brouw methodes, melk handelingen en koffie flair.

Meer informatie Boek Nu

EBS is partner met een aantal grote merken in de industrie

Samenwerking met EBS biedt een unieke kans om over de hele wereld tegen lage kosten meer bekendheid te krijgen en merkloyaliteit te creëren. Wij leiden 3000-3500 nieuwe bartenders per jaar op. Uw producten kunnen als voorbeeld gebruikt worden in onze theorielessen, in proefsessies en tijdens workshops. Wij geven informatie over de productie, unieke karaktereigenschappen en het merkprofiel.

EBS BEDRIJVEN

Course Curriculum - 5 Daagse Barista Cursus

De 6M


Dit is waar je al je barista kennis leert. Hier leer je hoe jij je werkplek opzet, schoonmaakt en onderhoudt volgens de professionele standaarden. Je ontdekt ook de 6M, de 6M is een reeks van zes Italiaanse barista technieken die allemaal met de letter ‘M’ beginnen. De 6M leert je alles over koffiesoorten, afkomst, slijpen, marketing en de espresso machine. De 6M zijn als volgt:

1. Miscela – Mengen
2. Macinatura- Slijpen
3. Macchina – Machine
4. Mano del Barista- Barista’s hand
5. Manutenzione e Pulizia – Schoonmaak en onderhoud
6. Marketing – Marketing

01

De 5L


De 5L gaat over andere fundamentele elementen van de koffie en barista kennis, namelijk over Melk. De 5L zijn een reeks van Italiaanse barista technieken die allemaal beginnen met de letter ‘L’. Het laat zien welke verschillende soorten melk nodig zijn om de perfecte schuim te krijgen of om latte art te maken. De 5L bestaat uit het volgende:

1. Latte- Melk
2. Lattiera – Melk Koken
3. Lancia Vapore- Stomen
4. Lavorazione – Processen
5. Latte Art – Melk kunsten

01

Latte Art


Met Latte art is het mogelijk om de melk van je koffie om te toveren tot een echt kunstwerk. Je leer zowel theoretische als praktische elementen van Latte art. Je leert over de verschillende technieken van melk en wat de perfecte textuur is om op de melk van een cappuccino te tekenen.

Trouwens je krijgt ook gratis verschillende teken- en giet technieken te leren. Bij één werkwijze moet je zelfs een latte pen gebruiken om een appel, hart, blad of tulp te tekenen op een cappuccino. Tenslotte leer je ook hoe jij je cappuccino met een chocolade topping kan versieren.

01

Koffie brouw methodes en koffie flair seminar


Er zijn zoveel manieren waarop je koffie kan zetten en elke methode levert een ander resultaat. Koffie zetten is een diepgaand onderwerp, daarom komen ook niet alle methodes aan bod tijdens de 5 daagse cursus op jouw school. Je gaat je meer richten op de V60, AeroPress, Syphon en de French Press methode. Tijdens het tweede deel van de seminar leer je alles over koffie flair en de bijbehorende theorie. Uiteraard horen hier de praktische koffie flair moves ook bij.

01

Het examen


Nu is het tijd om alles wat je hebt geleerd in de praktijk te brengen tijdens je EBS barista examen. Het examen bestaat uit zowel theoretische als praktische barista elementen. Dus zorg dat je er helemaal klaar voor bent.

01

DE LOCATIE VAN JOUW 5 DAAGSE BARISTA CURSUS:

Jouw 5 Daagse Barista Cursus is alleen beschikbaar in het land van de espresso, namelijk: Italië.

Krijg toegang tot een gratis brochure

Jouw brochure vertelt je alles over de 5 Daagse Barista Cursus. Klik hieronder om de online brochure te lezen en start vandaag nog om een barista master te worden!

Zoek in de lijst, door het typen van jouw land, of schrijf jouw landcode om het land te selecteren

EBS CARE

EBS is de enige barschool ter wereld die zo’n hoge kwaliteit service en supporters team heeft die altijd voor je klaar staat. Jij hebt toegang tot dit supporters team voor, tijdens en na je cursus. Ontmoet vandaag nog de mensen die hier klaar staan om jouw leven te veranderen.

ONTMOET EBS CARE

WAAROM EBS

Er zijn veel redenen waarom EBS met kop en schouders uit steekt boven de andere barscholen maar de reden dat het zo bijzonder is komt omdat wij MatchStaff.com voor onze studenten hebben. MatchStaff.com is werelds grootste horeca banensite wat exclusief ontworpen is voor EBS afgestudeerde. Wij geloven dat jij de lifestyle verdient waarvoor je hebt gewerkt en wij verzekeren jou ervan dat wij ons 100% gaan inzetten om jou te helpen om dit doel te bereiken. Vind jouw reden WAAROM EBS de cursus voor jou is!

LEES MEER

EBS LIFE

Raak betrokken bij EBS Life, voordat je aan jouw cursus begint. Lees je alvast in met onze laatste blogs, school nieuws en trends uit de industrie. Geniet ervan!

EBS social network

Volg ons op een van deze social media kanalen om zo up-to-date te blijven over het bartending nieuws.