Internationale Bartender Cursus (4 weken)

Word cocktail bartender en heb de ervaring van je leven!

Of je nu een spannende carrière wilt opbouwen, geld wilt verdienen terwijl je over de wereld reist of op zoek bent naar een unieke ervaring, met onze Internationale Bartender Cursus is het mogelijk – en je zult er ook een geweldige tijd hebben:

 • Staat gelijk aan 6 maanden werkervaring in een cocktailbar
 • Vrienden voor het leven en fantastische herinneringen
 • Behaal een wereldwijd erkend certificaat van ’s werelds meest toonaangevende bartender school
 • Toegang tot geweldige barjobs wereldwijd via onze vacaturesite EBS MatchStaff

 

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN JE INTERNATIONALE BARTENDER CURSUS

Het ultieme doel van EBS is jou de beste bartender training te geven. De Internationale Bartender Cursus is samengesteld door de beste bartenders ter wereld en maakt van jou in een mum van tijd een professionele bartender vol zelfvertrouwen.

Je leert er niet alleen de kunst van professionele bartending, maar je hebt er ook alle gelegenheid om gezellig mensen te ontmoeten en om een geweldige tijd te hebben. Je leert er allerlei vaardigheden waardoor je beter in de markt ligt én je bouwt het doorzettingsvermogen op om alles wat er op je af komt met zelfvertrouwen af te handelen.

Makkelijk werk vinden

We hebben meer dan 20 jaar ervaring in de industrie, 50.000+ tevreden studenten en 25+ locaties voor onze scholen en we staan bekend als de grootste en meest prestigieuze bartender school ter wereld.

Aan het eind van de cursus krijg je een internationaal erkend certificaat waarmee je werkgevers van je vaardigheden kunt overtuigen. Je krijgt ook toegang tot ons online job platform EBS MatchStaff waarmee EBS-afgestudeerden wereldwijd barjobs kunnen binnenhalen, dus je zal geen problemen hebben om werk te vinden.

Praktijkgerichte training in een authentieke baromgeving

Bij EBS zit je niet de hele dag achter een bureautje cocktailrecepten uit je hoofd te leren. Je staat achter onze hypermoderne barstations drankjes te mixen en leert er de fijne kneepjes van free pour, flair en hoe je een drukke bar runt. We creëren een authentieke baromgeving met achtergrondmuziek en snelle bestellingen, zodat je perfect klaargestoomd wordt voor het echte barwerk en een leuke horecacarrière.

Maak vrienden voor het leven

Je krijgt de kans om geweldige mensen uit de hele wereld te ontmoeten en je kunt jezelf in nieuwe avonturen storten. Je komt misschien in je eentje bij EBS aan, maar je vertrekt met nieuwe vrienden en leuke herinneringen voor het leven. We organiseren allerlei dagtochtjes, weekendactiviteitenen feesten, zodat je gegarandeerd de tijd van je leven hebt.

Ontdek de wereld

Als je goede bartendingskills hebt, dan gaat er een hele wereld aan nieuwe ervaringen en kansen voor je open. Het is een van de weinige beroepen waarbij je meteen werk kunt vinden zodra je uit het vliegtuig stapt.

Voor jou zijn al 50.000 studenten afgestudeerd

Mijn tijd bij EBS was een van de beste ervaringen van mijn leven en heeft me voor altijd veranderd. Ik ben er een geweldige bartender door geworden en heb er vrienden voor het leven gemaakt. I raad dit iedereen absoluut aan. De EBS-familie is voor het leven.--Luke Smith


EBS is partner met een aantal grote merken in de industrie

Samenwerking met EBS biedt een unieke kans om over de hele wereld tegen lage kosten meer bekendheid te krijgen en merkloyaliteit te creëren. Wij leiden 3000-3500 nieuwe bartenders per jaar op. Uw producten kunnen als voorbeeld gebruikt worden in onze theorielessen, in proefsessies en tijdens workshops. Wij geven informatie over de productie, unieke karaktereigenschappen en het merkprofiel.

EBS BEDRIJVEN

Duik vandaag nog je barcursus in

Ga er lekker voor zitten en neem een kijkje in wat jij kan verwachten van jouw 4-Weekse International Bartender Cursus. Ben je er klaar voor om je leven te veranderen?

Course Curriculum - Internationale Bartender Cursus (4 weken)

Praktische bartraining


Zoals het spreekwoord al zegt: oefening baart kunst. Bij onze methode leer je door het te doen en dat betekent dat je je in no time thuis voelt achter de bar.

 • Drankjes mixen
 • Proeverijen
 • Masterclasses
 • Craft flair
 • Free pour

01-580x240

Cocktails maken


Bij ons leer je de fundamenten voor het bereiden van de perfecte cocktail. Je leert hoe je meer dan 65 internationale cocktails mixt, van mojito‘s en mai tai‘s tot bloody mary‘s, espresso martini‘s en nog zoveel meer. Je krijgt ook de kans om je eigen unieke cocktail samen te stellen bij onze workshops mixologie en onze geweldige cocktailwedstrijd. Je wordt elke dag beoordeeld op verschillende cocktails en je krijgt alle kansen om ze te oefenen (en te proeven!).

03-580x240

Technieken en apparatuur


Je zult veel plezier hebben bij het leren van de basistechnieken van bartending, zoals building, stirring, shaking, straining, rolling, layering en muddling. Je zal ook alles leren over baruitrusting, zoals welke glazen je moet gebruiken, verschillende soorten ijs, shakers, zeefjes en meer.

02-580x240

Kennis over sterke dranken


Maak indruk op je klanten met je indrukwekkende kennis over sterke dranken, zoals vodka, gin, rum, tequila en whisky, om er maar een paar te noemen. Je leert over de verschillende soorten sterke drank en likeuren, over de geschiedenis, de productie en de technieken die de smaak maken.

05-580x240

De rol van de bartender


Een bartender is zoveel meer dan iemand die de drankjes mixt. Het vereist een diverse set vaardigheden. Je moet voortreffelijke sociale vaardigheden en technische expertise in huis hebben en daarbij het vermogen om te multitasken en onder druk te presteren. We geven je een helder inzicht in de rol van de bartender en hoe je de beste kan worden.

 • Verantwoordelijkheden van de bartender
 • Service vaardigheden
 • Persoonlijke presentatie en teamwork
 • Presentatie en hygiëne
 • Procedures voor openen en sluiten

Kies de perfecte bestemming met meer dan 25 scholen.

DE LOCATIES VAN DE SCHOLEN VOOR JOUW INTERNATIONALE BARTENDER CURSUS:

Volg de cursus op een spannende nieuwe plek zoals Phuket, Sydney of Kaapstad, of ga voor een avontuur dichter bij huis in de beroemde cocktailsteden zoals Londen of Dublin. Welke locatie je ook kiest, we bieden overal hetzelfde hoge trainingsniveau. Elke school heeft iets speciaals te bieden en we organiseren talloze leuke evenementen zodat je, als je dat wilt, echt alles uit je tijd bij ons kunt halen.

EBS social network

Volg ons op een van deze social media kanalen om zo up-to-date te blijven over het bartending nieuws.