EBS International Bartender

WERELDS MEEST ONTWIKKELDE BARTENDER OPLEIDING!


Jouw Internationale Bartender Cursus is gecreëerd door de beste bartenders in de wereld, die samen in totaal wereldwijd 60 verschillende bartending prijzen op hun naam hebben staan.

Of je nu nieuw bent achter de bar, of al een paar cocktails op je kerfstok hebt, met onze cursus ben je binnen vier weken een professionele bartender!

 • 4 hoofdmodules: Free pour, Flair, Theorie en Praktijk
 • 4 weken training van een professionele instructeurs
 • 25+ scholen waar je uit kan kiezen, verspreid over 5 continenten.
 • 100% hulp bij het vinden van een baan met EBS MatchStaff

Voor jou zijn al 50.000 studenten afgestudeerd

I - personally - loved it en ik zou zeker een EBS-cursus aanraden aan iemand anders die meer wilt leren, maar ook een leuke tijd wilt hebben.--TIJANA DEDIJER


EBS is partner met een aantal grote merken in de industrie

Samenwerking met EBS biedt een unieke kans om over de hele wereld tegen lage kosten meer bekendheid te krijgen en merkloyaliteit te creëren. Wij leiden 3000-3500 nieuwe bartenders per jaar op. Uw producten kunnen als voorbeeld gebruikt worden in onze theorielessen, in proefsessies en tijdens workshops. Wij geven informatie over de productie, unieke karaktereigenschappen en het merkprofiel.

EBS BEDRIJVEN

Duik vandaag nog je barcursus in

Ga er lekker voor zitten en neem een kijkje in wat jij kan verwachten van jouw 4-Weekse International Bartender Cursus. Ben je er klaar voor om je leven te veranderen?

Course Curriculum - EBS International Bartender

De Rol van de Bartender


We hebben allemaal een beeld van hoe de perfecte bartender zich achter de bar moet gedragen. Iedere situatie vereist echter verschillende sociale en technische vaardigheden en een combinatie van theoretische en praktische ervaring. Jouw 4-Weekse International Bartender Cursus zal de rol van de bartender voor jou in duidelijke delen opbreken, zodat jij alles wat van je verwacht wordt kunt bereiken:

 • Verantwoordelijkheden als bartender te zijn
 • Klantgerichtheid & gastvrijheid
 • Persoonlijke presentatie & samenwerken
 • Hygiëne & schoonmaken
 • Open- & sluitwerkzaamheden

01-580x240

Baruitrusting


Om op een professionele en efficiënte manier te kunnen serveren moet een bartender leren hoe gebruik te maken van verschillend gerei:

 • 10+ Verschillende Glazen en typen ijs
 • 10+ Verschillende Barhulpmiddelen

02-580x240

Serverings- & Bartechnieken


Er zijn verschillende methoden die je kunt gebruiken om een drankje te maken, onze bartenders moeten 100% bekwaam zijn met deze technieken:

 • Builden
 • Stirren
 • Shaken
 • Strainen
 • Rollen
 • Layeren
 • Muddlen

03-580x240

Alcoholbeleid


Leer de basis van alcoholwetgeving, de minimumleeftijd voor het drinken van alcohol in verschillende landen. Leer ook over alcoholmaten, de effecten van alcohol en verantwoord serveren: essentiële kennis voor iedere bartender.

04-580x240

Drankenkennis


Distillatie & Fermentatie

Er is bewezen dat al in de 8e eeuw dranken zelf werden gedistilleerd. We zullen door de geschiedenis van het produceren en aromatiseren van sterkedranken gaan:

 • Wodka & Aquavit
 • Gin & Jenever
 • Rum
 • Tequila & Mescal
 • Whisky & Whiskey (binnenkort weet jij het verschil)
 • Wijn & Cognac
 • Likeuren & Bitters
 • Bier & Mousserende Wijn

05-580x240

Praktische Bar Training


Wij geloven dat hoe meer jij achter de bar oefent, hoe meer je zal leren. Leren door te doen zal 80% van jouw cursus zijn:

 • Drankjes Mixen
 • Masterclasses
 • Proeverijen
 • Working Flair & Exhibition Flair
 • Free Pour

06-580x240

Cocktails Maken


Het grootste deel van de cursus zal jij het maken van cocktails oefenen met gekleurd water. Dit is zodat jij eindeloos kunt oefenen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het verspillen van drank. Ook zal je af en toe cocktails maken met echte dranken, zodat je de balans, het uiterlijk en de smaak leert te begrijpen!

Je zal ook deelnemen aan een wedstrijd met je klasgenoten, zodat jullie al je kennis in de praktijk kunnen brengen en je eigen, geweldige cocktail kunnen creëren!

07-580x240

Kies de perfecte bestemming met meer dan 25 scholen.

plane

Accommodatie bij de school.

De meeste scholen bieden aan om in hun eigen hostel te verblijven of een ander hostel wat dichtbij is. Je kunt de details bekijken van de desbetreffende school op hun eigen pagina.

Krijg gratis toegang tot je brochure

In jouw brochure staat alles wat je nodig hebt over de 4 Weken durende Internationale Bartender Cursus. Klik hieronder om de brochure online te bekijken en ontdek de ruime keuze uit bestemmingen. Zie ook de studenten beoordelingen en de bartending experts die achter jouw cursus zitten.

Zoek in de lijst, door het typen van jouw land, of schrijf jouw landcode om het land te selecteren

25+ verschillende bestemmingen

We hebben 25 verschillende scholen verspreid over de hele wereld waar je uit kunt kiezen. Alle locaties bieden hetzelfde hoge niveau van educatie. Je zult een grote variatie aan activiteiten meemaken die wel verschillen per locatie, allemaal georganiseerd door de scholen zelf.

Bekijk onze scholen

Start nu met jouw cursus.

Vergezel de 50.000 afgestudeerde studenten die succesvol de EBS-cursus hebben afgerond en ontwikkel vaardigheden die internationaal erkend zijn. Wij bieden flexibele betalingsmogelijkheden, hulp van EBS CARE en verschillende opties voor de accommodaties gedurende de studie en gedurende de studie garantie.

Lees meer

EBS LEVEN

Wil je meer weten over EBS? Bekijk hier onze nieuwste blogs, schoolnieuws en trends in de branche. Veel plezier!

Wij zijn ’s werelds toonaangevende bartenderschol, met een stijgend aantal afgestudeerden. Al meer dan 50.000 studenten van over de hele wereld zijn bij ons binnengestapt. Dus waarom niet even lezen wat onze EBS-afgestudeerden over hun ervaring hebben gezegd?

Jonathan Guéry

"Just one word: AWESOME!!!"


– Jonathan Guéry #EBSBarcelona

Femke Smit

"Hard werken en veel studeren, maar je krijgt er veel nieuwe contacten van over de hele wereld bij en het is een unieke ervaring."


– Femke Smit #EBSPhuket

Hessel Van Leeuwen

"Het was een geweldige ervaring, waar ik in mijn leven nog veel aan kan hebben. Veel geleerd over cocktails en alles wat er maar mee heeft te maken. De opleiding was moeilijker dan ik had verwacht, maar zoveel keren mooier door de hechte band die je met iedereen opbouwd en de hoeveelheid die je leert! Absoluut een aanrader! Bedankt EBS"


– Hessel Van Leeuwen #EBSDublin

Mert Aliustaoglu

"Het waren vier toffe weken. Ik was er voornamelijk om te leren en de diploma in één keer te halen, maar heb daarnaast ook kunnen genieten van mijn tijd bij het EBS."


– Mert Aliustaoglu #EBSAmsterdam

Zack Koster

"EBS besteedt goed aandacht aan alle facetten van het bartenden. De opleiding hanteert een hoog niveau, waaraan je je goed kan optrekken. In vier weken heb ik mezelf kunnen ontwikkelen van beginneling tot een bartender die van alle markten thuis is. De instructeurs zijn aan de ene kant zeer vlot en goed gezelschap, en aan de andere kant volleerd en een voorbeeld. Naast de toetsen en examens is er genoeg tijd voor leuke geplande of spontane activiteiten/uitstapjes. Ik zou het mijn vrienden zo aanraden."


– Zack Koster #EBSSt. Martin

Yvonne Dirkx

"het waren vier leuke weken, wel heel hard moeten werken en veel moeten leren, maar zeker de moeite waard geweest om de cursus te volgen. Een betere planning, dagindeling of programma voor de vier weken zou meer duidelijkheid hebben gegeven in het begin van de cursus. Ook het vooraf opsturen van het cursusboek(je), een aantal weken van te voren, had ook al geholpen om mijn verwachtingen duidelijker te hebben. De instructeurs waren gezellig, en hadden de kennis in huis om alles te leren over cocktails. Ze moeten alleen meer doen om het groepsgevoel beter te creëren. De locatie was super en zeker ook voldoende om vier leuke weken te beleven. groetjes"


– Yvonne Dirkx #EBSDublin

Lees alle beoordelingen

Campagnes & Kortingen

Hier vind je alle acties en kortingen die er op het moment zijn, om jou te helpen de bartendercursus van je dromen te vinden!

Als er op dit moment geen campagnes op de pagina staan, wees niet bang! Wij zijn druk aan het werk om jou het beste campagne te geven, dus hou deze pagina in de gaten! Als er een campagne loopt, hoef je alleen de campagnecode in te vullen bij je boeking om die aanbieding binnen te slepen.

Dat is alles wat je moet weten, dus bekijk onze campagnes en vind jouw ideale Bartendercursus!

. EBS DUBLIN - GRATIS MIXOLOGY CURSUS

Voorwaarden: De actie is alleen geldig als je een International Bartender Cursus boekt ...

read more

EBS social network

Volg ons op een van deze social media kanalen om zo up-to-date te blijven over het bartending nieuws.