2-DAAGSE MIXOLOGY

Leer de geschiedenis van bartending en de moderne methoden van de professionals!

Ontdek jouw 2-Daagse Mixology

De 2-Daagse Mixology Cursus is een kans voor getalenteerde bartenders en voormalige of huidige EBS studenten, om geïntroduceerd te worden aan de fascinerende wereld van mixology. Je leert onder andere over de oorsprong van het bartenden en in het bijzonder over de moderne mixologyproducten en technieken die worden gebruikt door de bartenders van nu. Na de 2-Daagse Mixology Cursus heb jij een nieuwe kijk op het vak en kun je jouw gasten onder de indruk brengen met je kennis en vaardigheden.

Iedere module is met zorg ontworpen om jou een voorsprong op je concurrenten te geven. Onze buitengewone instructeurs blijven de cursus updaten dus jij kunt er zeker van zijn dat je de nieuwste en populairste kneepjes van het vak leert wanneer je aan de cursus begint.

Waar zal jouw 2-Daagse Advanced Mixology Cursus jou brengen?

Wanneer je afgestudeerd bent bij EBS zijn jouw opties eindeloos. Neem jouw skills mee naar het bruisende Barcelona, een chique cocktailbar in Stockholm of een shotjesbar in Sydney, de keuze is aan jou. De 2-Daagse Mixology Cursus is jouw kans om een echte mixologymaster te worden!

3 Redenen om Nu te Boeken

Wil je jouw bartenderkennis een boost geven? Je hoeft niet verder te kijken, de 2-Daagse Mixology Cursus is perfect voor jou! Hier zijn drie redenen waarom je moet boeken:

 1. Leer nieuwe, innovatieve en spannende kneepjes van het vak
 2. Ontdek de geschiedenis van cocktails en bartending, van punch tot Tiki!
 3. Leer hoe je huisgemaakte producten maakt en lekkere drankjes perfectioneert
Meer informatie Boek Nu

EBS is partner met een aantal grote merken in de industrie

Samenwerking met EBS biedt een unieke kans om over de hele wereld tegen lage kosten meer bekendheid te krijgen en merkloyaliteit te creëren. Wij leiden 3000-3500 nieuwe bartenders per jaar op. Uw producten kunnen als voorbeeld gebruikt worden in onze theorielessen, in proefsessies en tijdens workshops. Wij geven informatie over de productie, unieke karaktereigenschappen en het merkprofiel.

EBS BEDRIJVEN

Duik vandaag nog je barcursus in

Ga er lekker voor zitten en neem een kijkje in wat jij kan verwachten van jouw 2-Daagse Mixology. Ben je er klaar voor om je leven te veranderen?

Course Curriculum - 2-DAAGSE MIXOLOGY

Het Verhaal van een Bartender - van Toen tot Nu


Het Verhaal van een Bartender – van Toen tot Nu

Leer over de geschiedenis van de bartender, hoe de industrie en het ambacht over de jaren heen zijn veranderd en ontwikkeld. Ook zal je het belang van ingrediënten, technieken en gerei bij het maken van kwaliteitscocktails leren kennen.

01-580x2402

Voor en Tijdens de Drooglegging


De drooglegging heeft de kijk van de maatschappij op alcohol veranderd en dat is vandaag de dag nog steeds te merken De barindustrie is in deze periode veranderd. Veel klassieke dranken zijn uitgevonden rond de drooglegging. en jij gaat hier alles over leren. Het volgende komt aan bod:

 • De branche voor, tijdens en na de drooglegging
 • Welke cocktails in die tijd werden uitgevonden
 • De geschiedenis van deze cocktails, wanneer ze werden uitgevonden en door wie

02-580x2402

Methoden / Technieken en Uitrusting


Sommige drankjes moeten op een bepaalde manier gecreëerd worden, zodat ze een perfecte smaak hebben. Een voorbeeld hiervan is de bekende quote van James Bond: “martini shaken, not stirred”. Wij zullen jou alle verschillende methoden, technieken en gerei leren die jij nodig hebt voor het maken van drankjes. Je zal leren over:

 • Waarom bepaalde drankjes worden geshaked, gestirred of gerolled.
 • Welke methodes toegepast worden op verschillende drankjes
 • De uitrusting die vroeger werd gebruikt en die nu wordt gebruikt
 • Verschillende mixtechnieken
 • Verschillende manieren om een drankje te shaken, typen shakers, en welk effect zij op de drankjes hebben
 • Hoe je een drankje echt goed kan stirren
 • Verschillende typen barspoons en ander gerei

03-580x2402

 

Cocktailcategorieën en Soorten


Om een drankje volledig te kunnen begrijpen en waarderen moet je hem proeven! Leer over de verschillende cocktailcategorieën en kietel jouw smaakpapillen met een proeverij!

 • Begrijp de geschiedenis van deze drankjes, wanneer ze werden uitgevonden, recepten, typische ingrediënten, gerei om ze te maken, etc.
 • Innovatieve trucjes op klassieke dranken, gemaakt door Johannes Kinch en Marian Beke.
 • Proef dranken – Cocktails van een bepaalde categorie zoals cobbler, fizz, sour, flip en nog veel meer

04-580x2402

Producten- en Ingrediëntenmasterclass


Om te weten wat er nou echt gebeurt in een cocktail, moet je weten waar het vandaan komt. Leer over:

 • De oorsprong van bepaalde producten
 • Hoe bepaalde producten drankjes compleet kunnen veranderen
 • De ingrediënten van deze producten
 • Huisgemaakte producten

05-580x2402

Praktische Training


Nu kun je al je eigen kennis in de praktijk brengen bij het maken van deze huisgemaakte producten. Op deze manier word jij nog bekwamer en daarom krijg je praktijktraining.

 • Creëer je eigen producten zoals puree, schuim, siroop en fruitextract
 • Begrijp de kwaliteit van een cocktail

04-580x2404

Mystery Box


Jouw vaardigheden zullen worden getest wanneer je een Mystery Box met verschillende ingrediënten krijgt en je met jouw creativiteit een goede cocktail moet creëren! De Mystery Box is een leuke uitdaging voor iedereen, het laat je nadenken en al je cocktailkennis gebruiken.

07-580x2402

Jouw 2-Daagse Mixology schoolbestemmingen:

Waarom zou je de 2-Daagse Mixology Cursus niet in het bruisende Barcelona doen? Of het alleshebbende Amsterdam? Of het prachtige Phuket? Wij hebben de perfecte locatie voor jou!

Ondersteund door de grootste drankenmerken in de branche

Een hoop drankenmerken in de branche hebben ons erkend als ’s werelds toonaangevende bartenderschool, dankzij de hoge standaard die wij onze studenten aanleren. Daardoor hebben wij de steun van de grootste namen in de branche, wat betekent dat je niet alleen training van wereldklasse krijgt, maar ook met ingrediënten van wereldklasse zal werken.

Krijg nu gratis toegang tot je brochure

In jouw gratis brochure lees je alles over de 2 Daagse Mixology. Klik hieronder voor jouw online brochure en begin gelijk aan het mixology avontuur met EBS!

Zoek in de lijst, door het typen van jouw land, of schrijf jouw landcode om het land te selecteren

EBS CARE

EBS is de enige barschool ter wereld die zo’n hoge kwaliteit service en supporters team heeft die altijd voor je klaar staat. Jij hebt toegang tot dit supporters team voor, tijdens en na je cursus. Ontmoet vandaag nog de mensen die hier klaar staan om jouw leven te veranderen.

Ontmoet EBS CARE

Waarom EBS

Er zijn veel redenen waarom EBS met kop en schouders uit steekt boven de andere barscholen maar de reden dat het zo bijzonder is komt omdat wij MatchStaff.com voor onze studenten hebben. MatchStaff.com is werelds grootste horeca banensite wat exclusief ontworpen is voor EBS afgestudeerde. Wij geloven dat jij de lifestyle verdient waarvoor je hebt gewerkt en wij verzekeren jou ervan dat wij ons 100% gaan inzetten om jou te helpen om dit doel te bereiken. Vind jouw reden WAAROM EBS de cursus voor jou is!

Lees meer

EBS LEVEN

Wil je meer weten over EBS? Bekijk hier onze nieuwste blogs, schoolnieuws en trends in de branche. Veel plezier!

EBS social network

Volg ons op een van deze social media kanalen om zo up-to-date te blijven over het bartending nieuws.