10-DAAGSE ADVANCED BARTENDING

Sta aan de top van de industrie met EBS!

Wat je kunt verwachten van de 10-Daagse Advanced Bartending Cursus

De 10-Daagse Advanced Bartending is de ultieme mixologycursus van EBS. Het werd ontworpen om competente bartenders hun vaardigheden nog verder te laten ontwikkelen, op gebied van cocktails, gerei en ingrediënten. De cursus behandelt een aantal methoden en zal op zowel de praktische als de theoretische kant van het vak ingaan. De 10-Daagse Advanced Bartending Cursus is de volgende stap voor voormalige EBS studenten en bartenders die al ervaring in het vak hebben. Als jij jouw gasten jouw mixologykennis wil laten zien terwijl je hen serveert, is de 10-Daagse Advanced Bartending Cursus echt wat voor jou!

Iedere module is met zorg ontworpen om jou een voorsprong op je concurrenten te geven. Onze buitengewone instructeurs blijven het curriculum updaten dus jij kunt er zeker van zijn dat je de nieuwste en populairste tips en trucs van het vak leert wanneer je de cursus start.

3 Redenen om Nu te Boeken

Steek met kop en schouders boven de anderen uit, als master achter de bar. Deze 10-Daagse Advanced Bartending Cursus zal jou veranderen in een cocktailmaster achter de bar. Dit zijn drie redenen om de cursus nu te doen!

 1. Leer cocktails die ontworpen zijn door de wereldbekende bartenders Johannes Kinch & Marian Beke
 2. Leer kleine details te waarderen, deze zullen voor jouw fooien zorgen!
 3. De 10-Daagse cursus zal jouw profiel op MatchStaff.com eruit laten springen
Meer informatie Boek Nu

EBS is partner met een aantal grote merken in de industrie

Samenwerking met EBS biedt een unieke kans om over de hele wereld tegen lage kosten meer bekendheid te krijgen en merkloyaliteit te creëren. Wij leiden 3000-3500 nieuwe bartenders per jaar op. Uw producten kunnen als voorbeeld gebruikt worden in onze theorielessen, in proefsessies en tijdens workshops. Wij geven informatie over de productie, unieke karaktereigenschappen en het merkprofiel.

EBS BEDRIJVEN

Duik vandaag nog je barcursus in

Ga er lekker voor zitten en neem een kijkje in wat jij kan verwachten van jouw 10-Daagse Advanced Bartending Cursus. Ben je er klaar voor om je leven te veranderen?

Course Curriculum - 10-DAAGSE ADVANCED BARTENDING

Mixologist vs. De Moderne Bartender - wat is het verschil?


Jerry Thomas, de ‘American Father of Mixology’, werkte als bartender in San Francisco in de jaren 1860. Hoe heeft mixology zich sinds toen ontwikkeld, denk je? Je zal over de geschiedenis, de ontwikkeling van mixology en het worden van een mixologist leren. Je zal het woord ‘bartender’ analyseren, en wat het in de geschiedenis en vandaag de dag heeft betekend.

01-580x2403

Voor en Tijdens de Drooglegging


De Amerikaanse Drooglegging heeft de kijk van de maatschappij op alcohol veranderd en dat is hedendaags nog steeds te merken. De barindustrie is in deze periode veranderd, vele klassieke dranken werden uitgevonden in de tijd voor de drooglegging, en jij zal leren hoe je deze maakt! Je zal leren over:

 • Wat mensen voor, tijdens en na de drooglegging dronken
 • Drankjes die de cocktail voorgingen zoals punch, cobblers en slings
 • De geschiedenis van cocktails, wanneer ze werden uitgevonden en door wie

02-580x2403

Het Verhaal van een Bartender - van Toen tot Nu


Leer over de geschiedenis van de bartender, hoe de industrie en het ambacht over de jaren heen zijn veranderd en ontwikkeld. Ook zal je het belang van ingrediënten, technieken en gerei bij het maken van kwaliteitscocktails leren kennen.

03-580x2403

Methoden / Technieken en Uitrusting


We nemen jou mee achter de schermen van de cocktailscene, om te kijken hoe je een cocktail perfect maakt. Een bekend voorbeeld is de quote van James Bond: “martini shaken, not stirred”. Wij zullen jou alle verschillende methoden, technieken en gerei leren die jij nodig hebt voor het maken van drankjes. Je zal leren over:

 • Welke methodes toegepast worden op verschillende drankjes
 • Waarom bepaalde drankjes worden geshaked, gestirred of gerolled.
 • De uitrusting die vroeger werd gebruikt en die nu wordt gebruikt
 • Uitrusting die in de geschiedenis werd gebruikt zoals een ‘Lewis Bag’, oude maten zoals wijnglazen en theelepels
 • Verschillende manieren om een drankje te shaken, typen shakers, en welk effect zij op de drankjes hebben
 • Hoe je een drankje echt goed kan stirren
 • Verschillende typen barspoons
 • Verschillende mixtechnieken

04-580x2403

Cocktailcategorieën en Soorten


Om een drankje volledig te kunnen begrijpen en waarderen moet je hem proeven! Leer over de verschillende cocktailcategorieën en kietel jouw smaakpapillen met een proeverij van verschillende soorten cocktails. Je zal:

 • De geschiedenis van deze drankjes begrijpen, wanneer ze werden uitgevonden, recepten, typische ingrediënten, gerei om ze te maken, etc.
 • Moderne technieken en stijlen gebruiken om de cocktails van Johannes Kinch en Marian Beke te maken, met speciale technieken, ingrediënten en garneringen.
 • Een proeverij van ongeveer 20 drankjes krijgen, van klassieke favorieten tot de pareltjes van nu.

05-580x2403

Praktische Training


Nu kun je al je eigen kennis in de praktijk brengen bij het maken van deze huisgemaakte producten.

Op deze manier word jij nog bekwamer en daarom krijg je praktijktraining.

 • Creëer je eigen producten zoals puree, schuim, siroop en fruitextract
 • Begrijp de kwaliteit van een cocktail
 • Leer het belang van het uiterlijk van cocktails

06-580x2403

Basis Moleculaire Mixology


Je zal de basis van moleculaire mixology leren, hoe je jouw eigen dust maakt van Green Chartreuse of Aperol. Verder zal je leren over hoe je een cocktail kunt roken, kaviaar en verschillende variaties van schuim kunt maken, en andere interessante processen.

07-580x2403

Ijs


Je zal ijs bestuderen als belangrijk ingrediënt van een drankje. Je zal leren:

 • Hoe je ijs gebruikt om de dynamiek van een drankje te veranderen
 • Waarom bepaalde typen en vormen van ijs belangrijk zijn
 • Hoe je stukken ijs kunt vormen met een mes of ijspriem
 • De bedoeling van het ijs, zoals het goed laten blijven van het drankje, te verwateren, of het gewoon koud te houden!

08-580x2401

Seminars van Experts uit de Branche


Eén of twee keer per week zullen we een seminar krijgen van een expert uit de branche, en een bepaalde drank zoals cognac, gin, rum en tequila in detail bespreken. Iedere seminar bevat een blik op de geschiedenis van de drank, een sessie waarin we klassieke cocktails zullen creëren met deze drank en uiteindelijk een proefsessie!

09-580x2401

4STEPS2HEAVEN


In deze masterclass zullen we demonstreren hoe je in 4 simpele stappen een heerlijk drankje kunt creëren. We zullen de drankjes vanaf de basis construeren, met deze 4 stappen:

 • Temperatuur
 • Balans
 • Smaak
 • Stretchen

We gebruiken deze stappen en maken daarmee een aantal drankjes zodat jij ze kunt proeven en begrijpen hoe mixology werkt.

10-580x2401

Bar Training


De bartraining masterclass zal jou leren hoe je een volledig functionerende bar opzet. Je zal de juiste volgorde leren waarop je cocktails maakt, zodat ze van de hoogste kwaliteit zijn. Je zal leren wanneer het juiste moment is om ijs te gebruiken, zodat de cocktails zo vers mogelijk zijn. De presentatie van cocktails is een belangrijk onderdeel van hun populariteit. Als jij je gasten kunt imponeren en betrekken bij het maken van de cocktail, zal je je snel naar de top begeven!

11-580x2401

Hier vind je meer over de 10-day advanced bartender cursus:

Krijg gratis toegang tot jouw brochure

In de brochure lees je alles over de 10 Daagse Advanced Bartending cursus. Klik hieronder om de gratis brochure online te lezen en grijp die kans aan om de ultieme bartending cursus bij EBS te volgen.

Zoek in de lijst, door het typen van jouw land, of schrijf jouw landcode om het land te selecteren

EBS CARE

EBS is de enige barschool ter wereld die zo’n hoge kwaliteit service en supporters team heeft die altijd voor je klaar staat. Jij hebt toegang tot dit supporters team voor, tijdens en na je cursus. Ontmoet vandaag nog de mensen die hier klaar staan om jouw leven te veranderen.

Ontmoet EBS CARE

Waarom EBS

Er zijn veel redenen waarom EBS met kop en schouders uit steekt boven de andere barscholen maar de reden dat het zo bijzonder is komt omdat wij MatchStaff.com voor onze studenten hebben. MatchStaff.com is werelds grootste horeca banensite wat exclusief ontworpen is voor EBS afgestudeerde. Wij geloven dat jij de lifestyle verdient waarvoor je hebt gewerkt en wij verzekeren jou ervan dat wij ons 100% gaan inzetten om jou te helpen om dit doel te bereiken. Vind jouw reden WAAROM EBS de cursus voor jou is!

Lees meer

EBS LEVEN

Wil je meer weten over EBS? Bekijk hier onze nieuwste blogs, schoolnieuws en trends in de branche. Veel plezier!

EBS social network

Volg ons op een van deze social media kanalen om zo up-to-date te blijven over het bartending nieuws.