FAQ EBS

Vragen over je EBS-cursus?

Kijk eens bij onze veelgestelde vragen

HOE KAN IK MIJ INSCHRIJVEN?

HOE KAN IK MIJ INSCHRIJVEN?

INSCHRIJVEN VIA MOBIELE TELEFOON/COMPUTER

Volg deze 5 eenvoudige stappen om je in te schrijven voor je EBS-cursus.

1. Jouw cursus

 • Kijk bij onze cursussen en cursustalen en kies welke het beste bij jou passen.
 • Ga door ons aanbod van bestemmingen en kies de perfecte uit. Vergeet niet om ook de accommodatie te bekijken!
 • Bekijk de mogelijke cursusdata en kies de meest geschikte.

2. Jouw inschrijving Klik op “Nu Inschrijven” en schrijf jezelf in als EBS-student met je e-mailadres of je Facebook-account.

3. Jouw gegevens Hier vul je gegevens over jezelf in, zoals naam, geboortedatum, adres, etc.

4. Jouw betaling Hier controleer je de gegevens van je inschrijving en controleer je de betalingsopties.

5. Jouw bevestiging Je ontvangt een e-mail met de bevestiging – laat het EBS avontuur beginnen!

VOORDAT DE CURSUS BEGINT

CURSUSVERSEISTEN EN TALEN

WIE KAN DEELNEMEN AAN EEN EBS-CURSUS?

Om deel te nemen aan een EBS-cursus dien je ten minste 18 jaar oud te zijn op het moment dat de cursus begint. Als je 17 jaar oud bent en schriftelijke toestemming van je ouders hebt, dan kun je deelnemen aan een cursus bij EBS Kos of EBS Phuket.

Als je een cursus wilt volgen bij EBS Las Vegas, EBS New York of EBS Miami, dan dien je 21 jaar oud te zijn om alcoholische dranken te mogen drinken. Je kunt een cursus volgen in Amerika als je tussen de 18 en 21 jaar oud bent, aangezien je dankzij onze trainingsmethoden dan nog steeds alle elementen van de cursus kunt leren. Als je jonger bent dan 21, dan kun je niet meedoen met sommige georganiseerde evenementen buiten schooltijden, aangezien er alcoholische drankjes worden gedronken.

HOE ZIT HET MET GEAVANCEERDE CURSUSSEN?

Wij adviseren je ten zeerste om al ervaring te hebben voordat je deel gaat nemen aan de 10-Daagse Advanced Bartender Cursusof de 6-Daagse Advanced Flair Cursus. De enige cursus waarvoor echt eisen van toepassing zijn, is de EBS Instructor Academy. Om je voor deze cursus in te schrijven, dien je ten minste 3 jaar ervaring te hebben met bartending, vloeiend Engels te spreken en te schrijven en over uitzonderlijk goede sociale vaardigheden te beschikken.

ZIJN EBS-CURSUSSEN ALLEEN BESCHIKBAAR IN MIJN MOEDERTAAL?

Nee, wij bieden ook cursussen in vele andere talen, afhankelijk van de beschikbaarheid van onze instructeurs van wereldklasse. Wij adviseren je om alleen een cursus te volgen in een vreemde taal als je volledige professionele werkvaardigheid hebt in deze taal. Professionele werkvaardigheid is het niveau waarop je met gemak kunt discussiëren over een verscheidenheid aan onderwerpen en bijna alles kunt begrijpen wat anderen zeggen. Op deze manier krijg je de volle EBS-ervaring, zonder dat je iets misloopt! Bel EBS CARE om erachter te komen in welke talen de cursussen beschikbaar zijn en waar.

CURSUSPRIJZEN

WAAR KAN IK DE CURSUSPRIJZEN EN DE DATA ZIEN?

Ga naar een van onze schoolpagina’s en klik op het tabblad “Prijzen en Inschrijven” om de aangeboden cursussen en prijzen in te zien. Je kunt ook naar een van onze cursuspagina’s gaan en op het tabblad “Boek nu” klikken om de prijzen te bekijken.

WAT IS INBEGREPEN IN DE CURSUSPRIJS?

De gehele cursus en studiematerialen voor de duur van de hele cursus zitten bij de prijs inbegrepen. De meeste van onze scholen bieden ook gratis activiteiten aan waaraan je deel kunt nemen. Deze activiteiten verschillen van school tot school, maar je kunt ze bekijken onder het tabblad “Studentenleven”.

IS ACCOMMODATIE INBEGREPEN IN DE PRIJS?

Accommodatie is niet inbegrepen in de cursusprijs. Bij de inschrijvingspagina heb je de mogelijkheid om accommodatie toe te voegen. Je kunt de faciliteiten bekijken bij het tabblad “Accommodatie” op de schoolpagina. De meeste van onze studenten kiezen ervoor om in de EBS-accommodatie te verblijven, aangezien dit de beste manier is om je medestudenten te leren kennen om zo optimaal te genieten van de echte EBS-ervaring! Je kunt ervoor kiezen om niet in de EBS-accommodatie te verblijven als je bij de school woont of zelf al accommodatie hebt geregeld.

WAT MOET IK BETALEN BIJ DE BESTEMMING ZELF?

Je moet geld hebben voor eten en drinken bij de bestemming. Sommige scholen bieden voedselarrangementen aan, zodat je maaltijden bij je bestemming voor je worden bereid en tegen een hele goede prijs.

De scholen regelen ook andere activiteiten waar je buiten de lesuren van kunt genieten. Hier worden extra kosten voor rekening gebracht en het is daarom raadzaam om hier ook wat geld voor opzij te zetten.

ENKELE ZAKEN DIE JE NAAR EBS MOET VERSTUREN EN ZULT ONTVANGEN

MOET IK ZELF STUDIE MATERIAAL MEENEMEN VOOR DE CURSUS?

Nee, je hoeft niets mee te nemen. Je krijgt alle noodzakelijke praktische en theoretische benodigdheden voor de cursus bij de school. De spullen die je nodig hebt om buiten de lesuren te trainen, kunnen gekocht worden als onderdeel van de merchandise van EBS.

WAT MOET IK NAAR EBS STUREN VOORDAT IK NAAR MIJN SCHOOL GA?

Het is uiterst belangrijk dat je ons de gegevens stuurt van 1 of 2 contactpersonen voor noodgevallen. Zonder deze gegevens kun je niet deelnemen aan de cursus. Je kunt dit doen door in te loggen in je studentenaccount en door de gegevens in te vullen bij het tabblad “Aankomst- en Contactgegevens”. Wij hebben alleen de naam, relatie en telefoonnummers nodig van je contactpersoon voor noodgevallen.

Als je naar een EBS-school gaat in het buitenland, dan vragen wij je ook om je vluchtgegevens door te geven. Op deze manier kunnen wij alles klaarmaken voor je aankomst.

WAAROM KRIJG IK SMS-ALERTS VAN EBS?

Wij zullen je sms-alerts sturen om je op de hoogte te houden van belangrijke dingen, zoals herinneringen bij te laat betalen, updates in je studentenaccount of (in zeer zeldzame gevallen) cursuswijzigingen. We kunnen je ook sms-alerts sturen over upgrades in het arrangement, diensten bij je bestemming, andere cursussen, acties en aanbiedingen. Wij raden je ten zeerste aan om ons toe te staan om je sms-alerts te sturen (je kunt ze gratis ontvangen). Als je dit toch liever niet wilt, dan kun je ze uitschakelen in je studentenaccount.

REIZEN NAAR JE BESTEMMING

KAN IK ALLEEN REIZEN?

Natuurlijk wel! De meeste van onze studenten reizen alleen, dus je bent echt niet de enige. Een EBS-cursus is ook een mooie gelegenheid om je beste vrienden mee te nemen voor een onvergetelijke tijd samen.

HOE ZIT HET MET VISUMS?

Elk land heeft zijn eigen regels en voorschriften wat betreft visums. EBS CARE kan je advies geven, maar het is je eigen verantwoordelijkheid om je visum te verzorgen.

ZIJN VLUCHTEN BIJ DE PRIJS INBEGREPEN?

Vluchten zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. Om een goedkopere vlucht te krijgen, adviseren wij je om te vertrekken vanaf een grote luchthaven en om vergelijkingssites te gebruiken. Overweeg ook om een aansluitende vlucht te nemen, omdat die meestal goedkoper uitvallen.

IS VERVOER VANAF DE LUCHTHAVEN INBEGREPEN?

Vervoer vanaf de luchthaven is niet inbegrepen in de cursusprijs. Sommige scholen bieden vervoer vanaf de luchthaven tegen een toeslag. Dit kun je regelen bij het inschrijven voor de cursus. Op deze manier kun je je vervoer al vooraf regelen en dat is dan weer iets waar je niet meer over na hoeft te denken!

CHECKLIST VOOR JE EBS-CURSUS

 • Instapkaart
 • Paspoort
 • Visums
 • Vaccinaties (indien nodig)
 • Contant geld in de valuta van je bestemming
 • Betaalkaarten/creditcards
 • Documenten/pasjes voor gezondheidsverzekering
 • Informatie reisverzekering
 • Contactinformatie
 • Mobiele telefoon en oplader
 • Koptelefoon/oordopjes
 • iPad of tablet en oplader
 • Fototoestel/videocamera, geheugenkaart en oplader
 • Reisstekkers en adapters

TIJDENS DE CURSUS

MOET IK EEN LEGITIMATIEBEWIJS MEENEMEN NAAR DE SCHOOL?

Ja, op de eerste dag van de cursus moet je een geldig legitimatiebewijs met foto meenemen aangezien we er een kopie van moeten maken. Dit zijn de legitimatiebewijzen die worden geaccepteerd:

 • Internationaal paspoort
 • Rijbewijs (vertrekt door de overheid)
 • Identiteitskaart (vertrekt door de overheid)

Wij vragen hier mede om er zeker van te kunnen zijn dat alle cursisten ook daadwerkelijk bij de cursus aanwezig zijn.

WAT IS HET ALCOHOLBELEID VAN EBS?

EBS heeft een strikt alcoholbeleid voor studenten en medewerkers. Wij zijn een opleidingsorganisatie voor bartender en wij nemen het serveren en nuttigen van alcohol dan ook uiterst serieus. Cursisten die meedoen met een EBS-gerelateerde activiteit, bij een EBS-school en tijdens lesuren, dienen fit en helder te zijn.

In beschonken staat bij de school aankomen wordt niet geaccepteerd aangezien je hiermee je medecursisten en instructeurs in gevaar kunt brengen. Als je in beschonken staat wordt aangetroffen, dan zul je naar huis worden gestuurd en er kan een strafmaatregel worden getroffen. Gevaarlijk en onverantwoord drinken tijdens lesuren zal zwaar worden bestraft. Als je je niet weet te gedragen wegens dronkenschap en er door een medewerker van EBS of door de lokale overheid moet worden ingegrepen, dan treden onze protocollen wat betreft overtreding van de regels in werking.

NA DE CURSUS

WAT VOOR CERTIFICAAT KRIJG IK AAN HET EINDE VAN DE CURSUS?

Na het slagen voor onze cursus krijg je een certificaat van de European Bartender School, dat wereldwijd erkend is. Je krijgt hetzelfde gestandaardiseerde EBS-certificaat als al je medestudenten. Het certificaat zal hetzelfde zijn ongeacht de school of de taal waarin je de cursus hebt gevolgd.

WAT ZIJN MIJN BAANKANSEN NA HET SLAGEN?

Als je bent geslaagd voor de 4-Weekse Internationale Bartender Cursus en de 10-Daagse Advanced Bartender Cursus, dan krijg je na de cursus en voor de rest van je professionele carrière gratis toegang tot EBS MatchStaff.

Met EBS MatchStaff kun je in de hele wereld solliciteren op banen. Je krijgt binnen 7 dagen na het slagen toegang tot EBS MatchStaff. Je kunt met je logingegevens de meeste recente functies in de horeca wereldwijd doorzoeken, waar je ook bent. EBS MatchStaff staat vol met geweldige locaties waar je kunt solliciteren!

EN ALS IK NIET SLAAG VOOR DE CURSUS?

Educatieve Garantie

Geen probleem, het kan gebeuren dat je zenuwachtig bent op je examendag. Dat is heel normaal en daarom hebben wij de educatieve garantie in het leven geroepen. Hiermee kun je, als je niet slaagt voor je examen, binnen een jaar dezelfde cursus volgens op dezelfde bestemming. Je kunt je educatieve garantie toevoegen bij het inschrijven voor je cursus.

De kosten voor de accommodatie zijn niet inbegrepen bij de educatieve garantie. Individuele examens opnieuw afnemen is niet inbegrepen in de educatieve garantie.

Examens herkansen

Als je niet slaagt voor sommige examens, dan kun je contact opnemen met EBS CARE. Zij zullen je het e-mailadres geven van de school, zodat je een tijd en datum af kunt spreken om te herkansen. De school zal je alle informatie geven.

BETAALINFORMATIE

HOE TE BETALEN

HOE EN WAAR KAN IK BETALEN?

Bij de European Bartender School bieden wij 3 betaalmethoden:

 • Volledig betalen op het moment van inschrijven*
  Op een later tijdstip volledig betalen – het volledige bedrag moet binnen 7 dagen op onze rekening staan.
 • Betaal in 3 termijnen, rentevrij. Op het moment van reserveren zullen wij voor jou een betalingsregeling treffen. De eerste termijn moet binnen de eerste 7 dagen betaald worden.

*Je kunt het gehele bedrag op het moment van reserveren betalen via een creditcard of via een bankoverschrijving.

Let op: het volledige bedrag voor de cursus moet, ongeacht de betalingsmethode, op onze rekening staan voordat de cursus begint.

HOE KAN IK INTERNATIONAAL GELD OVERMAKEN?

Let op: als dit de eerste keer is dat je online internationaal geld overmaakt, dan kan het nodig zijn om je bank te bellen om deze functie te activeren.

Je kunt op 2 manieren internationaal geld overmaken:

 • Je kunt naar je bank gaan en daar om een internationale transactie vragen. Vergeet niet om een legitimatiebewijs mee te nemen. Zij zullen je een formulier geven dat je in moet vullen met jouw bankgegevens en die van ons, met IBAN- en SWIFT-codes (deze kun je in je studentenaccount vinden).
 • Je kunt ook online internationaal geld overmaken met je bankgegevens en die van ons, met de IBAN- en SWIFT-codes.

Let op: wij adviseren je ten zeerste om het betaalbewijs van je internationale bankoverschrijving te bewaren, voor het geval je het later nodig hebt.

Belangrijk: Er kunnen kosten worden berekend voor de bankoverschrijving. Als dit het geval is, zorg dan dat je kiest te betalen voor alle kosten voor de bankoverschrijving. Let er ook op dat je betaalt in dezelfde valuta als waarin je je hebt ingeschreven voor de cursus.

INSCHRIJVEN EN BETALEN

IK PROBEERDE HET VOLLEDIGE BEDRAG PER CREDITCARD TE BETALEN, MAAR DE BETALING IS MISLUKT. WAAROM IS DIT GEBEURD?

Dit gebeurt meestal om een van de volgende redenen:

 • Wij accepteren de kaart die je gebruikt niet
 • Het is niet mogelijk om internationaal geld over te maken met jouw kaart
 • Je kaart is geblokkeerd omdat de betaallimiet is bereikt
 • Er is een technisch probleem

Wij adviseren je eerst om je bank te bellen om hen te vragen of een van bovenstaande problemen is opgetreden. Als jouw bank je zegt dat je kaart niet is geblokkeerd, je internationaal geld over kan maken, en er geen limiet is, bel dan naar EBS CARE. Wij zullen ons best doen om de betaalproblemen op te lossen.

IK HEB BETAALD VOOR MIJN CURSUS, MAAR MIJN INSCHRIJVING IS NIET BEVESTIGD. WAT IS ER GEBEURD?

Wij kunnen je inschrijving niet bevestigen totdat wij je betaling hebben ontvangen en dit geldt zowel voor betalingen in termijnen of in één keer. Je betaling zal onbevestigd blijven totdat wij de betaling binnen hebben, betaal daarom ook snel om je inschrijving bevestigd te krijgen. Als je via een internationale overschrijving hebt betaald, dan kan het tot 10 werkdagen duren (afhankelijk van je bank) voordat wij het geld ontvangen hebben en om vervolgens je inschrijving te kunnen bevestigen. Als je per creditcard hebt betaald, kijk dan in je studentenaccount om te zien of de overschrijving is gelukt. Zo ja, dan zal je inschrijving snel bevestigd worden. Als je vragen hebt, aarzal dan niet om contact op te nemen met EBS CARE!

IK HEB MIJ INGESCHREVEN EN OP HET MOMENT VAN INSCHRIJVEN HET VOLLEDIGE BEDRAG BETAALD. ER STAAT DAT IK HEB BETAALD, MAAR DE INSCHRIJVING IS NOG STEEDS NIET BEVESTIGD. WAT IS ER GEBEURD?

Zelfs als je het volledige bedrag per creditcard hebt betaald, kan het tot 3 werkdagen duren voordat het bij ons is. Zodra we jouw betaling hebben ontvangen, zullen we de status in je studentenaccount naar “bevestigd” veranderen. We zullen contact met je opnemen als we extra informatie nodig hebben.

IN TERMIJNEN BETALEN

HOE KAN IK IN TERMIJNEN BETALEN?

Je kunt je termijnen per bankoverschrijving of per creditcard betalen via je studentenaccount.

WANNEER BETAAL IK MIJN TERMIJNEN?

De data voor de termijnen worden automatisch gegenereerd op het moment van inschrijven. Als je te laat bent met het betalen van een termijn, dan zullen wij je een e-mail sturen. Het is van cruciaal belang dat je tijdig betaald, aangezien je inschrijving geannuleerd kan worden en er annuleringskosten in rekening gebracht kunnen worden.

IS HET DUURDER OM IN TERMIJNEN TE BETALEN?

EBS rekent geen extra kosten als je in termijnen betaalt. Houd er echter wel rekening mee dat er kosten in rekening kunnen worden gebracht voor het gebruik van je creditcard of voor de bankoverschrijving.

BELANGRIJK: Als je naar het buitenland reist voor je EBS-cursus hebben we je aankomsttijd en noodgegevens nodig. Vul dit zo spoedig modelijk in onder “vlucht & contactgegevens” in je studenten account.

NOG HULP NODIG?

EBS CARE

Ons eigen toegewijde support team. Heb je een vraag? Bel of email gerust.

 

 

EBS Care.

CONTACT ONS

Stuur ons een vraag, en we doen ons best je te helpen.

 

Contact EBS