FAQs

Wat voor een reisverzekering heb ik nodig?

EBS raadt je sterk aan een persoonlijke reisverzekering af te sluiten, omdat een Europese ID kaart niet altijd geldt. Medische uitgaven en ziekenhuisbezoeken zijn jouw eigen verantwoordelijkheid – je zult deze direct moeten betalen, tenzij je een verzekering afsluit die deze kosten dekt. Het is je eigen verantwoordelijkheid een gepaste verzekering af te sluiten. EBS zal je niet kunnen helpen wanneer je niet de juiste verzerking hebt afgesloten. De gepaste verzekering is: verzekering voor studie of werk in het buitenland – een reguliere reisverzekering zal niet voldoende zijn.

Schooladres

Pasaje Patriarca 6-1 08002 Barcelona España 

Waar is het hotel?

Adres van het hotel: Calle Provenza 184, buzzer: PRAL-2. Op de hoek van Calle Casanova 08036 Barcelona. NB. Wanneer je laat boekt, kan het zijn dat je in een kleiner appartmentencomplex verblijft. Wel met dezelfde standaard en kwaliteit.

Van A naar B in Barcelona

Het gemakkelijkste reis je met de metro. Die vind je snel en gemakkelijk. De bus kan er door het drukke verkeer wat langer over doen, maar meestal brengt deze je dichter bij je bestemming dan de metro. Een 10-rittenkaart (T-10) kost circa €10 en is geldig voor zowel bus als metro.

Weer

Barcelona heeft een Middellandse Zeeklimaat met hete zomers en zachte winters. Het hoogseizoen is tussen juli en september met een gemiddelde temperatuur van 28 graden.

Cash/bankpassen

Cash: Je kunt bij elke pinautomaat euro’s pinnen en bij ieder bankkantoor geld wisselen.

Bankpassen: Er zijn een boel pinautomaten in Barcelona, dus creditcards en betaalpassen zijn een handige manier om nooit zonder geld te zitten. Wees op je hoede als je met een pasje betaalt in winkels of restaurants. Fraude komt wel eens voor, dus houd je ogen open en zorg ervoor dat alle in rekening gebrachte kosten kloppen. Het is ook een goed idee om al je bonnetjes te bewaren tot je thuis bent, voor het geval er problemen zijn.

Fooien

Het is gebruikelijk om een fooi te geven. In restaurants en bars is dit doorgaans 5%.

EBS CARE

Nog vragen? Spreek met EBS Care.

FAQs

Wil je meer weten? Lees onze FAQ.