Zes van onze favoriete cocktails en nachtclubs in Barcelona

11th juli 2014
Zes van onze favoriete cocktails en nachtclubs in Barcelona

Barcelona is de EBS-bestemming waar strand, bartending en stadsleven als in geen ander samenkomen, en daarom dit artikel. Het nachtleven in Barcelona is met geen enkele andere stad in Europa te vergelijken, dus hier zijn zes van onze favoriete cocktails en nachtclubs in Barcelona:

Razzmatazz heeft het allemaal

Razzmatazz
Deze enorme nachtclub is de vaste stek voor de jeugd in Barcelona. Er is indie rock in de Razz Club, tech-house in de Loft, techno pop in Lolita, electro pop in de Pop Bar en electro rock in de Rex Room. Live optredens van de Arctic Monkeys to Banarama. Met je toegangskaartje kan je in de vijf zalen binnen (wat er daar ook gebeurt), maar voor de optredens betaal je apart.

Ga tijdens het weekend naar Sala Apolo voor elektronische kicks

Sala Apolo
Sala Apolo, een van de meest populaire clubs in Barcelona, is een danshal uit de jaren 40 met alles wat dat inhoudt wat sfeer (goed) en akoestiek (slecht) betreft. Live optredens gaan van Toots & the Maytals tot Killing Joke, maar weet dat een kaartje voor het optreden je geen toegang tot de nachtclub geeft – daarvoor moet je apart betalen. Elke woensdag wordt er Afrikaanse en Latino muziek gedraaid; op donderdag is dat funk, Braziliaanse muziek, hip hop en reggae; en op vrijdag en zaterdag is het een extravaganza van elektronische muziek.

BeCool is de Europese club bij uitstek

BeCool
De nieuwste electromuziek uit Berlijn bereikt Barcelona via deze concerthal. Na live optredens van plaatselijke rocksterren en internationale indiemuzikanten, gaat de overvolle zaal zich gaan op de elektronische beats. Boven in de Red Room wordt er indie pop rock gedraaid als een alternatief voor de ritmische muziek in de main room.

Ga naar boven voor je hemelse cocktail

7 sins lounge
Ik heb de geweldige film Seven met Brad Pitt en Morgan Freeman gezien, en ik ben er zeker van dat teveel drinken in de film geen zonde was. Dus neem ik aan dat je in de 7 sins lounge met een cocktail goed zit. Geweldige staff, barok interieur, en ga zeker naar boven om er de cocktails te proberen! Beneden zijn er vaak evenementen en het publiek is er heel divers. Een fantastische plek om te gaan met heerlijke cocktails, perfect vooraleer je het nachtleven induikt.

Ga naar boven voor je hemelse cocktail

Boutique bar in het Ohla hotel
Hier moet ik je wel waarschuwen: het Ohla hotel is een chique zaak in het hartje van Barcelona. Dit betekent hoge prijzen, en hoewel we grote fans zijn van de bar heeft niemand van ons ooit in het hotel verbleven. De Boutique Bar is ongelooflijk stijlvol. De muren zijn er bedekt met houten planken, de bar licht op en is heel uitnodigend en de zaak geeft uit op de Via Laietana Avenue. Een erkende mixologist leidt de zaak en ook de andere bartenders kennen hun vak. De bar is tot in de vroege uurtjes open, dus we raden je aan er zeker eens een kijkje te gaan nemen.

De Dry Martini Bar serveerde al meer dan een miljoen martini’s

Dry Martini bar
De Dry Martini Bar is een plaatselijk begrip, en als je niet weet wat er te bestellen dan geeft de naam je misschien een tip. Deze zaak is een altaar voor de martini, maar ze weten verdomme ook goed hoe ze andere drankjes moeten maken. De bar opende in 1978 onder Pedro Carbonell en Javier de las Muelas en heeft een geweldige staff, een overvloed aan donker hout en ongelooflijk aantal flessen. Bestel er eender welke martini en zie hoe deze volgens de filosofie van de zaak met veel zorg en verfijning bereid wordt. Ze hebben hier al meer dan een miljoen martini’s geserveerd.

Zin gekregen in Barcelona en alles wat je erover gehoord hebt? Bekijk hier onze school en de beschikbare data voor dit jaar.