Surfen bij EBS Sydney

4th november 2014
Surfen bij EBS Sydney

Tussen de lessen over verschillende dranken, flairtraining en praktijklessen door (Hey, je moet toch weten hoe je je achter de bar moet gedragen!), is er bij EBS altijd tijd voor avontuur buiten de schoolmuren. Een opleiding van vier weken draait om meer dan alleen cocktails, en als je in Australië zit moet je op z’n minst een keer gaan surfen!

Foto van de groep.

Voor beginners is surfen niet gemakkelijk. Je moet timing hebben, je evenwicht bewaren en weten door de golfbreuk weten te komen, en dat alles is best frustrerend – je kan het vergelijken met leren fietsen op de trap. Als je dus voor het eerst op een surfplank staat, laat je je best begeleiden door een surfleraar.

Omdat we graag in stijl reizen, worden de studenten ’s morgens door een oldschool surfbus aan de school opgepikt terwijl er cheesy punkmuziek uit de boxen klinkt. In minder dan een uur bereiken we het strand met de beste golven en nadat de surfplanken zijn uitgeladen, geven de jongens van de “Waves Surf School” ons meer uitleg over waar je op moet letten tijdens je eerste surfervaring. Surfen is moeilijker dan het lijkt, dus de handige tips van de leraars komen goed van pas.

De actie van “Waves Surf School”

Hierdoor krijg je het niet moeilijk op zee en trosteer je binnen het halfuur de woeste golven (een zalig gevoel!). Na die eerste les oefenen de meeste studenten nog wat verder in het water, totdat ‘Barbie’ opengaat waar je hot dogs, burgers, gegrilde groentjes, vers fruit en nog veel meer met een fris pintje of cider kan krijgen. Surfen met een volle maag wordt afgeraden, daarom gaan de studenten het volgende uur vaak in de zon liggen of frisbeeën, totdat de golven weer roepen.

Als je dit nog nooit gedaan hebt, weet je het gewoon niet

Surfen is een van die zeldzame ervaringen die je leven op zijn kop kunnen zetten, en een opleiding bij EBS doet hetzelfde. Studenten die bij EBS afstuderen maken plannen die erg verschillen van die van hun leeftijdsgenoten. Ze reizen meer, werken in het buitenland, hebben andere interesses of kiezen een andere studie aan de universiteit. Net zoals surfen voor velen de ogen opent, zorgt ook EBS ervoor dat mensen andere prioriteiten gaan stellen. En daar zijn we erg trots op.
Ontdek hoe EBS je leven én je inkomen kan veranderen!

Terug naar ons surfavontuur. Bij zonsondergang is het normaal gezien tijd om naar Sydney terug te keren. We nemen afscheid van het strand en rijden dan voldaan en een ervaring rijker terug. De cheesy punkmuziek klinkt plots niet meer zo cheesy, omdat ze perfect bij de surfervaring past. Als je naar EBS Sydney of Australië gaat, ga dan zeker langs bij de jongens van de Waves Surf School want van alle EBS-uitstappen die we al gedaan hebben, kan je bij deze veruit het meest van het strand en de Ozzy levensstijl genieten. Een onvergetelijke ervaring, naast die in de grootste iMax cinema ter wereld en die in de te gekke partybus doorheen het centrum van Sydney.

Je hoeft niet met ze uit te gaan

word zelf bartender!

Gratis brochure