Interview: Studentenbeoordelingen voor EBS Sydney

2nd december 2014
Interview: Studentenbeoordelingen voor EBS Sydney

Omdat er over onze opleidingen nog niet zoveel beoordelingen op Tripadvisor.com en Oyster.com te vinden zijn, proberen we zo nu en dan oud-studenten te contacteren om hen te vragen hoe ze het bij EBS deden en hoe het hen na de opleiding verging. Aan de hand van hun meningen en verhalen kan je je een goed beeld vormen van wat er je bij de European Bartender School te wachten staat. Deze week wordt EBS Sydney beoordeeld door Michael Issa – een oud-student die na de opleiding in Sydney als bartender succes oogstte. Michael studeerde eigenlijk aan de EBS-school in Phuket, maar hij verhuisde daarna naar Sydney om de theorie die hij kreeg in de praktijk om te zetten. Dit kan dus wel tellen als beoordeling voor Sydney, en het lesmateriaal in Phuket is uiteraard hetzelfde als dat in de in de andere EBS-scholen.

Michael, wanneer volgde je je EBS-opleiding?
“Ik volgde de opleiding in augustus 2013 in Thailand (ed: Phuket) en reisde daarna in Azië rond. Daarna kwam ik naar Sydney om er een job als cocktailbartender te vinden.”
Kom meer te weten over EBS Phuket

Wat was je eerste indruk van Australië?
“Australië is een heel divers land met verschillende culturen en mensen uit alle hoeken. Het heeft echt alles, van prachtige natuur tot de beste bars, zaken en nachtleven. De mensen hier zijn heel vriendelijk in vergelijking met de arrogantie die je in Europa soms voelt. Er komen hier ook heel wat reizigers, van over de hele wereld. Australië is hot, en terwijl je rondreist, ontmoet je er ook heel interessante mensen.”

Waarom kwam je naar Syndey?
“In Syndey zijn er een hoop mogelijkheden als je als bartender wil werken. In de stad vind je chique cocktailbars, drukke nachtclubs en je krijgt er een goed salaris en veel fooien. Zo kan je sparen en ook af en toe een reisje maken. Je kan er ook enorm veel doen als je niet aan het werk bent. Wat ik ook wil doen, in Sydney kan het allemaal.”

In welke zaken heb je gewerkt?
“Ik heb al op verschillende plaatsen gewerkt, ik probeer graag vanalles uit zodat ik als bartender mijn eigen stijl kan creëren. Ik heb al gewerkt in drukke nachtclubs als The Marquee in het casino, stijlvolle zaken als The Backroom in Kings Cross en cocktailbars als The Catch in Potts Point. Mijn volgende bar wordt waarschijnlijk een echte cocktailbar, waar ik een heleboel dingen zal leren.”

Denk je dat je dankzij EBS zo ver gekomen bent?
“Zeker en vast. Bij EBS deed ik heel veel kennis op, waardoor ik daarna in een cocktailcultuur als Sydney carrière kon maken zonder op mijn gezicht te gaan. De cocktail, mixologie en merk- en productkennis geven me vertrouwen als ik op proef in een bar mag beginnen. En meestal krijg ik daarna ook de job. Door de opleiding wil ik ook blijven bijleren. Ik probeer echt zo goed mogelijk in mijn werk te worden. Het is ook dankzij de EBS-opleiding dat ik mijn eerste job kreeg. Tijdens mijn sollicitatiegesprek met de eigenaars van The Marquee stelden ze me een vraag over tequila en ik herinnerde me het antwoord uit een van de tests die ik tijdens de opleiding kreeg. Later vertelden ze mij dat ik daarom de job had gekregen.”

Vaste klanten uit The Marquee in Sydney – foto’s met dank aan The Marquee

Zou je Sydney als bestemming aanraden voor iemand die als bartender aan de slag wil?
“Zeker en vast, Sydney heeft het allemaal. Deze stad vormt een mooie uitdaging, en ik genoot van het feit dat ik bleef bijleren en groeien. Sydney is een goede keuze, niet alleen omwille van de bars die er zijn maar ook om wat de stad voor de rest allemaal te bieden heeft.”

Wat zijn je plannen na Sydney?
“Ik plan niet graag, maar waarschijnlijk ga ik nog wat werken en reizen. Kijken waar het leven me brengt. Ik hoop mooie steden als Las Vegas, Singapore, Rio de Janeiro en de Caraïben te kunnen bezoeken. Ik denk dat deze plaatsen voor een bartender de meest inspirerende zijn.”

Welke is de coolste bar in Sydney?
“Er zijn zoveel leuke plaatsen voor een ontspannen avondje uit, een lekkere cocktail of een leuk feestje; The Marquee, Ivy, The Backroom en Cargo bar zijn aanraders. Voor een lekkere cocktail kan je ook naar de Buttonbar, Eau de Vie, The Baxter inn, Barbershop of The Loft. Sydney heeft een paar van de beste bars ter wereld.”

Wat doe je in Sydney in je vrije tijd?
“Naar het strand gaan, flairen, de stad verkennen, uitgaan of naar de film gaan (de grootste bioscoop ter wereld, Imax, ligt in Sydney), surfen, enz. Of Bondi Beach bezoeken, waarom niet? Flairen in de botanische tuinen, uitgaan in funky Newtown, de Opera Bar bezoeken – met zicht op de Opera en Harbor Bridge tegelijkertijd!”

Michael in zijn huidige job in de Cargo bar – foto van voena.com.au

Hoe zou je Sydney en Australië in drie woorden beschrijven?
“1) Plezier 2) Avontuur 3) Onvergetelijke ervaring.”

Welke is je favoriete cocktail en waarom?
“Een goeie whisky van Gold label, en anders een Espresso Martini. Want ik hou van goeie whisky en koffie.”

Wat is het beste dat je tot nu toe in Sydney gedaan hebt?
“k hou ervan de stad te verkennen, Sydney heeft veel te bieden en er is veel te zien. Het nachtleven is er ook heel interessant, en anders dan in de rest van de wereld. Met mensen die van overal komen, hebben de bars en nachtclubs een eigen internationale cultuur ontwikkeld. Daardoor krijgen reizigers als ik een heleboel opties als ze uitgaan.”

Waarom raad je EBS Sydney aan?
“Omdat het een goede ervaring is, en omdat je met het visum gemakkelijk in Australië kan blijven werken en reizen. Een mooie kans als je het weer thuis beu bent, of als je gewoon op avontuur wil!”

Nog niet overtuigd?!

Download hier onze gratis brochure en kom meer te weten over de EBS-opleidingen.

Download hier onze gratis brochure