29th juni 2015
EBS Barcelona gaat naar het carnaval in Sitges

Sitges in Spanje is een stadje op 35 km ten zuiden van Barcelona, en als het jaarlijkse carnaval plaatsvindt, reizen er 250.000 mensen naartoe om zeven dagen lang te feesten en ontspannen. Het draait allemaal om de laatste dag, beter bekend als vette dinsdag. Oogverblindende kostuums, prachtige parades en non-stop sambamuziek!

Er zal gedanst worden, wees daar maar zeker van!

EBS Barcelona gaat naar het carnaval in Sitges
We gaven onze studenten de kans om dit te ervaren, want zo’n opzwepend, zuiders carnaval maak je niet elke dag mee. We begonnen om 17u in de George Payne’s Irish Pub waar de studenten door professionals hun gezicht lieten verven en waar we de plaatselijke specialiteiten proefden – kwestie van in de sfeer te komen.

De gebruikelijke verdachten in geïmproviseerde carnavalkostuums. Guy Fawkes ontmoet vriendelijke satanisten.

Daarna werden we om 18u30 door de bus voor de pub opgepikt en vertrokken we. Tijdens de busrit kregen we dozen sangria overhandigd om er zeker van te zijn dat iedereen klaar was voor een feestje! We kwamen net op tijd in Sitges aan voor de start en we baanden ons een weg om de parade te volgens, samen met duizenden anderen.

Het rustige stadje Sitges verandert tijdens carnaval
Het rustige kuststadje verandert hierin – carnavalpandemonium

De sfeer zat erin; er werd muziek gespeeld en op straat gedanst en gejuicht. De parade begon en al gauw kwam het feestje op gang. Sommigen hadden geld noch moeite gespaard en je kon zien dat ze uren en uren met hun make-up en kostuum bezig geweest waren. We gaan het proberen te onthouden voor volgend jaar 😉

Misschien draag jij dit jaar ook blauwe en groene veren tijdens het carnaval in Sitges

Toen de parade gedaan was, ontdekten we een klein straatje vol bars en mensen. We begon in de eerste bar en gingen zo de hele straat af. Toen het carnaval gedaan was, namen we de bus terug en om 5u ’s morgens waren we terug in Barcelona. Om 9u zaten we stipt op tijd in de les…

Wil jij ook samen met EBS Barcelona ontdekken?

Kom naar EBS Barcelona en leer het bartendervak in de meest opwindende stad in Spanje – Je maakt vrienden voor het leven en leert hoe je eender waar ter wereld geld kan verdienen!

Download je gratis opleidingsgids