EBS FAQs

jij vraagt, wij antwoorden

EBS FAQs

Hier zijn een aantal van onze meeste gestelde vragen. Neem contact met ons op als je na het lezen van deze vragen hulp nodig hebt of nog een vraag hebt. Wij helpen graag!

Hoe en wanneer kan ik betalen?

Je kunt bij EBS op verschillende manieren betalen, namelijk:
– Via internet met een credit card. EBS maakt in dit geval gebruik van de veilige betaalmethode WorldPay.
– Via een digitale bankoverschrijving naar EBS. Dit kun je doen op de website van jouw bank.
– Via een reguliere bankoverschrijving naar EBS. In dit geval ga je naar jouw bank toe om het bedrag over te maken.

Alle informatie die je nodig hebt om te betalen krijg je te zien in je studenten account wanneer je je cursus boekt.

Je kunt bij EBS:
– Het gehele bedrag in één keer betalen wanneer je boekt
– Het gehele bedrag binnen 10 dagen na het maken van je boeking betalen
– In 3 termijnen betalen

In alle gevallen dient het volledige bedrag betaald te zijn voordat jouw cursus start.

Als je 17 jaar oud bent kun je (met toestemming van je ouders) de cursus in Kos of Phuket boeken.

Wat is het beleid van EBS met betrekking tot alcohol?

EBS heeft een streng beleid als het gaat om alcohol. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van gekleurd water – zodat het lijkt op de echte dranken. Als bartender training organisatie nemen we de verantwoordelijkheid voor alcoholconsumptie en servering heel serieus. Het beleid is zowel voor de studenten als de werknemers.

Wat als ik niet slaag?

Je hebt altijd de mogelijkheid een herexamen te doen op locatie. Wanneer er een EBS school is in het land waar je woont, kun je ook daar het herexamen doen. Neem contact met ons op en wij regelen een datum en tijd voor je.

Het herexamen kan binnen 3 maanden na het einde van je cursus gedaan worden. Mocht je na 3 maanden een herexamen willen doen, zul je alle onderdelen over moeten doen, in plaats van enkel de examens die je niet gehaald hebt.

Is het makkelijk een baan te vinden na de cursus?

EBS is bekend bij en gerespecteerd door bars en restaurants over de gehele wereld en je kunt zelfs the EBS job pool – www.matchstaff.com – gebruiken om een passende baan te vinden. Onze missie is het creëren van bartenders die extreem gewild zijn door bars, hotels, nachtclubs en restaurants overal ter wereld. De afgelopen 12 jaar hebben we een internationaal netwerk opgebouwd van bedrijven die klaar zijn jou een baan aan te bieden. Er is veel vraag naar bartenders, dus je bevindt je in een fantastische positie.

Waarom EBS?

EBS is de grootste bartender school ter wereld en elk jaar studeren duizenden studenten succesvol bij ons af. Je kunt dan het EBS certificaat gebruiken als paspoort om te reizen en in het buitenland te werken. EBS is bekend bij en gerespecteerd door horeca over de gehele wereld. Al onze leraren hebben intensieve training en examinatie gehad om zeker te stellen dat jij de beste training krijgt.

Hoelang zijn de dagen en hoe zijn ze ingedeeld?

De dagen zijn van 09.00 tot 15.00. The cursus bestaat uit 3-4 uur per dag praktijk training achter de bar, waarbij je meer dan 80 verschillende cocktails mixt en leert. Wij denken namelijk dat je meer leert door het te doen en door plezier te hebben. Elke dag krijg je je flair training, free pour en theorie, zodat je weet wat je serveert. In de weekenden ben je vrij om te chillen met je nieuwe vrienden of jouw locatie verder te ontdekken.

Moet ik goed Engels kunnen spreken?

De meeste training is praktijk, dus basis Engels is voldoende. De theorie is vrij makkelijk te begrijpen en de leraren zijn er altijd om je te helpen.

Is accommodatie bij de prijs inbegrepen?

Je kunt de cursus bij de meeste EBS-scholen zowel met als zonder accommodatie boeken. Waar je precies verblijft, kun je vinden onder ‘accommodatie’ bij het onderdeel ‘scholen’.

Kan ik alleen reizen?

Een merendeel van onze studenten reist alleen en doen de cursus om dezelfde reden als jij. Tijdens de cursus zul je veel nieuwe vrienden maken vanuit de hele wereld. Je zult heel hecht worden in korte tijd!

Wie kan zich voor de cursus aanmelden?

Iedereen van 18 jaar en ouder. Het enige wat je hoeft te doen is naar onze boekingspagina te gaan en een plaats te boeken. We vereisen geen werkervaring of voorgaande opleiding.

Hoe zit het met visa's?

Of je een visa nodig hebt of niet hangt af van de locatie waar je de cursus wilt doen. Als je bijvoorbeeld reist naar EBS Phuket of EBS Sydney, kan het zijn dat je een visa nodig hebt. EBS Care kan je hiervoor tips geven, maar uiteindelijk is het je eigen verantwoordelijkheid de juiste visa te regelen.

Is de vlucht in de prijs inbegrepen?

Vluchten zijn niet inbegrepen in de cursus prijs, maar we kunnen je wel helpen met het vinden van een goede vlucht. Laat het ons weten als je hulp nodig hebt met het vinden van een vlucht. Wij raden aan een vlucht te zoeken vertrekkend van een groot vliegveld zoals Berlijn, Parijs, Amsterdam of London, omdat dit vaak goedkoper is.

Zijn er nog andere kosten?

Alle kosten zijn in de cursus prijs inbegrepen, behalve de vlucht. Daarnaast zul je wat kosten maken voor eten en drinken – en bepaalde activiteiten tijdens de cursus vragen een kleine vergoeding.

Moet ik iets meenemen voor de cursus?

Nee, je hoeft niets mee te nemen. Je ontvangt al het studiemateriaal op locatie.

Wat voor een certificaat krijg ik aan het einde van de cursus?

Nadat je de cursus succesvol hebt afgerond, zul je een erkend certificaat van de European Bartender School ontvangen.

EBS BOOKING FAQs

Ik heb geprobeerd alles in één keer met creditcard te betalen, maar de betaling is niet gelukt.

Geen zorgen, je hoeft niet nogmaals te proberen dezelfde cursus opnieuw te boeken, log gewoon in op je studenten account (je hebt deze aangemaakt tijdens je boeking) en probeer nogmaals te betalen met een andere pas. Je kunt er ook voor kiezen om het geld over te maken – gebruik gewoon de betalingsinstructies en de bankgegevens. We bevestigen de betaling en werken je boeking bij zodra we de betaling hebben ontvangen. Je kunt je betaling ook in drie termijnen voldoen zodat je de kosten enigszins kunt spreiden. De termijnen kun je betalen met creditcard of bankoverschrijving, of een combinatie van allebei. Als je cursus binnen een maand begint, dien je het gehele bedrag in één keer te betalen. Neem contact op met EBS Care en dan kunnen we je helpen.

Ik heb ervoor gekozen om in termijnen te betalen of pas later te betalen, en nu is mijn boeking niet bevestigd.

We kunnen je boeking pas bevestigen zodra we je betaling hebben ontvangen (hetzij je eerste termijn, hetzij het volledige bedrag). Tot die tijd blijft je boeking onbevestigd, betaal daarom op tijd om er zeker van te zijn dat je boeking blijft staan.

Ik heb geboekt en alles betaald toen ik boekte. Er staat dat ik betaald heb, maar de boeking is nog steeds niet bevestigd.

Zelfs als je alles betaalt met een creditcard kan het 3 werkdagen duren voor het geld ons bereikt. Zodra we je betaling op onze rekening hebben ontvangen, wordt je boeking bevestigd. We nemen contact met je op als we nog meer informatie nodig hebben. Als je niks van ons hoort kun je lekker achterover leunen, chillen en blij zijn dat je geboekt hebt bij ’s werelds meeste toonaangevende barschool.

Kan ik het volledige bedrag betalen met een bankoverschrijving in plaats van online een creditcard te moeten gebruiken?

Natuurlijk. Alle informatie en bankgegevens vind je in je studenten account. Je boeking wordt pas bevestigd als het volledige bedrag is betaald. Betaal dus snel om zeker te zijn van je plek. Je hebt 10 dagen de tijd om een betaling te doen. Als er na deze datum nog geen betaling ontvangen is kunnen we je boeking annuleren.

Als ik ervoor kies om in termijnen te betalen, hoe betaal ik dan en wanneer?

Aan het einde van je boeking maken we automatisch betaaldata voor je aan en krijg je deze te zien. Vervolgens kun je online met een creditcard betalen of je kunt een bankoverschrijving doen via je eigen bank. Als je met creditcard betaalt, wordt de status van je betaling bijgewerkt zodra de betaling gelukt is. Als je betaalt door het geld via je bank over te schrijven, kan het 5 dagen duren voordat we het geld ontvangen. Zodra we je betaling hebben ontvangen werken we de status van je betaling bij en brengen we je op de hoogte. Als je een betalingstermijn niet op tijd betaalt sturen we je een e-mail. Het is belangrijk dat je tijdig betaalt, omdat je boeking anders geannuleerd kan worden en er annuleringskosten in rekening kunnen worden gebracht.

Ik heb een e-mail ontvangen waarin ik gevraagd word mijn identiteit te bewijzen.

Soms vragen we om extra bewijs van je identiteit, zoals een kopie van je paspoort. EBS voert steekproefsgewijs veiligheidscontroles uit op alle boekingen om fraude te voorkomen.

Ik krijg sms-meldingen van jullie. Ik ben gek op EBS, maar dit is wat overdreven.

We raden ten strengste aan dat je ons toestaat om je sms-meldingen te sturen. Dit zijn belangrijke berichten over betalingsherinneringen, belangrijke accountupdates enz. Als je dat overdreven vindt, kun je de sms-meldingen stopzetten in je studenten account.

BELANGRIJK: Als je naar het buitenland reist voor je EBS-cursus hebben we je aankomsttijd en noodgegevens nodig. Vul dit zo spoedig modelijk in onder “vlucht & contactgegevens” in je studenten account.

NOG HULP NODIG?

EBS CARE

Ons eigen toegewijde support team. Heb je een vraag? Bel of email gerust.

 

 

EBS Care.

CONTACT ONS

Stuur ons een vraag, en we doen ons best je te helpen.

 

Contact EBS