De wereld rond met bartending

31st augustus 2017
De wereld rond met bartending

Van Frankrijk tot Ierland, van Australië tot Thailand en van Spanje tot de poolcirkel.

Gautier Tanguy, ex-student en -medewerker van de European Bartender School, ging op een ongelofelijke bartendingreis die hem helemaal tot de poolcirkel bracht. Lees zijn verhaal:

“Ik denk dat ik altijd al de ambitie had om te zien wat er allemaal buiten Frankrijk te beleven was, maar bartending was niet het eerste wat in me opkwam. Mijn eerste periode buiten mijn thuisland was in Dublin. Ik werkte bij een gamingbedrijf maar realiseerde me na een tijdje dat het kantoorleven niet bij mij paste.

Ik wilde een drastische verandering en in die tijd kwam ik meer te weten over bartending en de European Bartender School.

4 weken bartending

Bartending

Ik nam deel aan de Internationale Bartender Cursus in Sydney in november 2013.De cursus verbaasde me en maakt de bartender in mij wakker, waarvan ik nooit wist dat die in mij zat. Zelfs na het afstuderen heb ik masterclasses gevolgd, zoals eentje die nog hetzelfde jaar door Chartreuse in Sydney werd gegeven. Het is een geweldig gevoel te werken met iets wat je ook leuk vindt in je eigen tijd.

Ik leerde bij EBS niet alleen over bartending, maar verbeterde ook mijn Engelse spreekvaardigheid enorm.Dit gaf me een grote boost in zelfvertrouwen toen ik na het afstuderen een bartendingbaan zocht en toen de perfecte positie zich aanbood.

Ik bleef in contact met de vrienden die ik had gemaakt tijdens mijn cursus, en op een dag kwam ik erachter dat er een functie was vrijgekomen bij EBS CARE in Phuket, Thailand. Ik was al compleet reisverslaafd en wilde de wereld verkennen. Ik heb toen besloten om te solliciteren en wist de baan binnen te halen. Mijn volgende halte bij EBS was Phuket in juni 2014.

Ben je geïnspireerd door Gautiers verhaal? Bekijk hier onze bartendercursus

Deel uitmaken van de European Bartender School in Thailand

kayaking with EBS Phuket

Dankzij mijn ervaringen in Sydney kon ik de vragen van huidige en toekomstige studenten beantwoorden. ’s Avonds ging ik gezellig bijpraten met studenten van EBS Phuket of vrienden die me kwamen bezoeken.

Thailand was een magische plek omdat het team en ik vrijwel overal voor weinig geld konden komen. We gingen rondhangen in luxe resorts of op prachtige, afgelegen stranden.

EBS CARE heeft een “houd van je collega’s”-beleid, dus in het weekend maakten uitstapjes in naam van teambuilding en voor bartending natuurlijk.

Aan alle goede dingen komt echter een einde, en er staan altijd spannende ontwikkelingen aan de horizon bij EBS. In november 2014 verhuisde het gehele EBS CARE team naar Spanje, naar de stad die alles te bieden heeft: Barcelona.

Jouw carrière als reizende bartender begint hier

Van Phuket naar Barcelona

Ik arriveerde in Barcelona en mijn collega’s hadden zich al gevestigd in een van de coolste wijken van de stad. Onze afdeling groeide snel en ons kleine EBS CARE-groepje werd een groot internationaal team.

Het was een ongelooflijk avontuur en allemaal dankzij EBS. Kort na aankomst in Barcelona was ik de verbazingwekkende bartendingscene in Dublin aan het verkennen, de plek waar mijn internationale ervaring begon.

Na Dublin was Londen de volgende bestemming voor teambuilding, en ik ben er zeker van dat er nog vele andere uitstapjes met het team zouden hebben gevolgd.

Maar vroeg in 2015 kreeg ik een geweldige kans die ik gewoon niet kon weigeren. Ik begon mezelf voor te bereiden om het bedrijf te verlaten dat mij zoveel had gegeven.

Cruisen rond de poolcirkel

Uiteindelijk wierpen mijn talen, mijn EBS-certificaat en mijn internationale werkervaring vruchten af, omdat ik een baan op Le Boreal had binnengehaald. Le Boreal is een bekroond luxe cruiseschip dat rond de poolcirkel reist.

We gingen soms zelfs van het schip af om IJslands gletsjerijs te verzamelen om nog dezelfde nacht in de bar te laten zien. Dit is een bartendingverhaal dat niet veel mensen kunnen verbeteren.

Het schip zat vol met luxe suites en er was natuurlijk een cocktaillounge. Het was mijn eerste stap in de wereld na EBS en ik vraag me af wat de volgende zal zijn … ”

Wie weet waar je bartendercursus je allemaal zal brengen? Bekijk onze wereldwijde selectie van scholen

pedro

Peter is a Senior Copywriter at EBS. Born and raised in Liverpool, England, he has lived throughout Spain but now calls Barcelona his home from home. Peter is very fond of tea and rum (never mixed together though).